Avusturya merkezli bebek maması üreticisi HiPP’e yönelik şantaj soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Polis, olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir şüpheliyi Salzburg’da gözaltına aldı. Zanlı suçlamaları reddederken, soruşturma çok yönlü şekilde sürdürülüyor.
Nisan ayında Avusturya, Çekya ve Slovakya’da toplam beş kavanoz bebek mamasının tüketilmeden önce ele geçirildiği açıklanmıştı. Yetkililer, söz konusu ürünlerin içine fare zehri karıştırıldığını tespit etmişti. Olayın ardından kamuoyunda büyük endişe oluşmuştu.
Şantaj mesajında kripto para talebi
Soruşturma kapsamında, HiPP şirketine gönderilen bir e-postayla tehditte bulunulduğu ortaya çıktı. Mesajda, ürünlere zarar verildiği belirtilerek iki milyon Euro tutarında kripto para talep edildi. Şirketin hedef alındığı bu girişimin organize bir şantaj eylemi olduğu değerlendiriliyor.
Polis ekipleri, yürüttükleri çalışmalar sonucunda Salzburg’da bir kişiyi gözaltına aldı. Yetkililer, şüphelinin olayla bağlantısına dair güçlü bulgular bulunduğunu ifade etse de, zanlı suçlamaları kabul etmiyor.
Şüphelinin kimliğine veya olayın nasıl planlandığına ilişkin ayrıntılar henüz paylaşılmadı. Net olmamakla birlikte, soruşturmanın uluslararası boyutunun da dikkate alındığı belirtiliyor.
Zehirli ürünler piyasaya ulaşmadan yakalandı
Yetkililer, manipüle edilmiş bebek mamalarının piyasaya sürülmeden önce tespit edilip toplatıldığını vurguladı. Bu durumun olası bir facianın önüne geçtiği değerlendiriliyor.
Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmalar sürüyor. Güvenlik birimleri, hem şantaj girişiminin arka planını hem de olası bağlantıları araştırıyor.