HDB Berlin Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınladı: “Cumhuriyeti savunuyoruz”

Halkçı Devrimci Birliği Berlin (HDB) Başkanı Ahmet İyidirli, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97’nci yılı dolayısıyla yayınladığı bayram mesajında, “Bölgesinde barışın hâkim olduğu bir Türkiye için Cumhuriyet’i savunuyor

Özgürlük, laiklik, demokrasi ve barış vurgusu yapan HDP Berlin Başkanı Ahmet İyidirli’nin bayram mesajı şöyle:

“HDB olarak tüm Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının ve Türkiye’ye gönül bağı olanların Cumhuriyet Bayramı’nı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 97. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Vatanı kurtaran, cumhuriyeti kuran kuşaklar, yerle bir olmasına, 10 yıldır süren savaşların yükünü sırtlarında taşımalarına rağmen Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde özgür ve modern Türkiye’yi, tüm vatandaşların özgür ve eşit olduğu bir Türkiye’yi, yurtta barış, dünyada barış diyen Türkiye’yi kurdular.

Bugün hedef tam demokratik, laik, bilimin ışığında ilerleyen, ülkenin zenginliklerini eşit paylaşan Türkiye’yi gerçekleştirmektir. HDB olarak kurulduğumuz günden beri bu ilkelerden ödün vermedik. Bundan sonra da ilkelerimizden ödün vermeyeceğiz!

HDB olarak laik, hukuk devletinin tüm kurum ve kurallarının işlediği refah içinde bir Türkiye için Cumhuriyet’i savunuyoruz. HDB olarak bölgesinde barışın hakim olduğu bir Türkiye için Cumhuriyet’i savunuyoruz. Cumhuriyet, düşmanlarının tüm çabalarına rağmen laik, demokratik, özgürlükçü özellikleriyle yaşayacaktır. HDB olarak başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet’i kuran ve yaşatan tüm değerli insanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyet'in 97. yılı herkese kutlu olsun.”

HDB BERLİN HAKKINDA

Berlin’deki Türk sosyal demokratların örgütü olan HDB Berlin sosyal demokrat parti ve kuruluşlarla yakın çalışma içinde faaliyetlerini sürdürüyor. 1973 yılında kurulan HDB, yurttaşlarımızın ikili konumda yaşadıkları bilincinden yola çıkarak, hem Almanya’ya hem de Türkiye’ye yönelik çalışmalar yapıyor. Avrupa’daki Türk sosyal demokratlarının üst kuruluşu HDF–Sosyaldemokrat Halk Dernekleri Federasyonu’nun kurucu üyesi de olan HDB, Avrupa ülkelerinde göçmenlerle yerli halk arasında eşit haklarla daha iyi birlikte yaşamın gerçekleşmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

+49 – BERLİN

İlk yorum yazan siz olun

Politika Haberleri