Hamburg'da aşı merkezi skandalı

Yetkililer hafta sonu Hamburg Merkez İstasyonu'ndaki şüpheli bir aşı merkezini kapattı.

Bölge yetkilileri ve polis ortak iş birliği içinde Hamburg Merkez İstasyonu'nun hemen yakınında bulunan bir aşı çok sayıda kirli oda bulunması ve aşı konusunda eğitimli bir doktor bulunmaması sebebiyle kapattılar.

Daha önce de aşı merkezine karşı ciddi iddialar ortaya atılmıştı.  NDR 90.3 radyo istasyonunun bildirdiğine göre, aşı merkezinde hijyen eksikliğine ek olarak sosyal mesafe kurallarına da uyulmuyordu. Ayrıca aşı merkezinde aşı yaptırmak isteyenlere, aşının olası yan etkileri hakkında bilgi verecek bir doktor bulunmuyordu.

Yetkililer çok sayıda eksiklik buldu

Bölge Dairesinin bir sözcüsüne göre, aşılama merkezinin yeterli havalandırmaya sahip olmadığı ve zorunlu dinlenme sürelerine uymadığı söyleniyor. Aşı merkezinden sorumlu doktora, aşı olmak isteyenler sadece telefonla ulaşabiliyordu. Bununla birlikte, doktorun adı Hamburg Tabipler Birliği’nde kayıtlı değil ve Schleswig-Holstein'da yaşadığı gözüküyordu. Birkaç yıl önce yetkili hekim birden fazla fatura dolandırıcılığına karışmıştı. Bu nedenle polis ve Sağlık Bakanlığı, aşı merkezinde arama gerçekleştirdi .Polis, aramanın ayrıntılarını açıklamadı. 

Haber: Tuğba Ünal

Gündem Haberleri