Gurbetçi gencin ricasını kırmadılar

Almanya'da yaşayan gurbetçi genç, annesinin Türkiye'deki mezarına gidemediği için, belediyeden çiçek dikmesini istedi. Eskişehir Belediyesi yetkilileri genç kızı kırmayarak, mezarı çiçeklerle donattı.

ESKİŞEHİR - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Almanya’da yaşayan ve sosyal medya hesabına mesaj gönderip 2 yıl önce kaybettiği annesinin kabrinin çiçeklendirilmesini isteyen gurbetçi genci kırmadı. Park ve bahçeler çalışanları Bazna’nın annesinin mezarını çiçeklerle donattı.

Belediye’den yapılan açıklamaya göre, Almanya’nın Frankfurt kentinde yaşayan gurbetçi, Büyükerşen’in sosyal medya hesabına mesaj göndererek yardım istedi. Bazna, mesajında, 20 Kasım 2015’te kaybettikleri ve Asri Mezarlık’ta defnettikleri annesinin kabrine gidemediğini, Eskişehir’de de yakınları bulunmadığını belirterek, “Bu yüzden annemin mezarına çiçek koyanımız da yok. Sizden ricam, 20 Kasım günü ailesi adına bir demet çiçek bırakmanız. Eğer böyle bir şey mümkünse inanın çok ama çok mutlu oluruz. Onsuz olmak bizim için fazlasıyla zor, bir de kabrini ziyaret edememek daha da acı verici” ifadesini kullandı.

Mesaj üzerine harekete geçen Eskişehir Belediyesi ekipleri, gurbetçi gencin annesinin mezarına çiçek ekerek kabri başında dua etti.

İlk yorum yazan siz olun

Avrupa Haberleri