Fransa’nın Evreux kentinde, Cumartesi gününe bağlayan gece yaşanan olayda bir araç sürücüsünün kalabalık bir grubun üzerine kasıtlı olarak sürdüğü bildirildi. Yerel yetkililerin açıklamasına göre, olayda bir kişi hayatını kaybederken, beş kişi de yaralandı. Yaralılardan ikisinin hayati tehlikesi bulunuyor.
Bar kavgası sonrası aracı kalabalığa sürdü
Evreux Cumhuriyet Savcısı Rémi Coutin, saldırganın olay öncesinde bir barda yaşanan kavgaya karıştığını aktardı. Savcı, sürücünün ardından "yüksek hızla ve kasıtlı şekilde geri vitese takarak barın önündeki kalabalığın üzerine sürdüğünü" belirtti. Saldırının ardından üç kişi gözaltına alındı.
Olayla ilgili soruşturma sürerken, saldırının nedeni ve detayları henüz netlik kazanmış değil. Yetkililer, olayın kasten adam öldürme ve yaralama kapsamında değerlendirildiğini bildirdi. Güvenlik kameraları ve tanık ifadeleri doğrultusunda inceleme başlatıldı.