Fatih Akın’ın “Duvara Karşı” filminde Sibel Kekilli ile birlikte parlamıştı: Sinema sanatçısı Birol Ünel hayatını kaybetti

Alman sinemasında kendine özgü bir yer edinmeyi başaran ve birçok filmde rol alan sinema ve tiyatro oyuncusu Birol Ünel, tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti.

Fatih Akın’ın filmlerinde bir anda parlayan ve Alman sinemasında kendi özgü bir yer edinebilen oyuncu Birol Ünel, 59 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kolon kanseri tedavisi gören sanatçının Friedrichshain'deki Vivantes Kliniğinde öldüğü bildirildi. Üzücü haberi sosyal medya hesabından paylaşan yakın arkadaşı yönetmen Fatih Akın, “Huzur içinde yat dostum” ifadelerini kullandı.

Fatih Akın’ın “Duvara Karşı” filminde Sibel Kekilli ile birlikte parlamıştı

1961 yılında Silifke'de dünyaya gelen ve 1968 yılında ailesiyle birlikte Federal Almanya'ya gelen Birol Ünel, Hannover Üniversitesi'nde müzik ve tiyatro eğitimi aldı. Daha sonra da birçok filmde değişik roller üstlendi, tiyatro da yaptı. 

Ünel'in büyük çıkışı, Fatih Akın'ın yönettiği “Duvara Karşı” filmiyle oldu. Bu arada “Ölüm Oyunu” filminde Filistinli terörist “Kaptan Mahmud” karakterini canlandırarak büyük bir oyunculuk başarısı gösteren Ünel, “Almanya'ya Hoş Geldiniz” filminde Tony Curtis'le başrolü paylaştı. Oyuncu, komedi türündeki “Soulkitchen” gibi filmlerde de rol aldı. 30'un üzerinde filmde rol alan Ünel, Almanya'da adı iyi bilinen bir sanatçılar arasında yer alıyordu. 

Tiyatro sahnelerinde de başarılı olan Birol Ünel, 1992'de Berlin Kunsthaus Tacheles'de tiyatro oyuncusu olarak kariyerine başladı ve burada Caligula oyununda başrolü oynadı ve yönetti.

1994'te, Frank Castorf'un Berlin'de Rosa-Luxemburg-Platz'da Volksbühne'de yayınlanan Die Nibelungen - Born Bad yapımında Siegfried'i canlandırdı. Birol Ünel, birçok Türk yapımı filmde de rol almıştı. 

+49 – BERLİN

FOTO: twitter.com

İlk yorum yazan siz olun

Kültür Haberleri