BERLİN - Alman Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Almanya'da getirilen etkinlik yasağını savundu.
"Erdoğan burada yaşayan Türk vatandaşlarının arasına huzursuzluk sokuyor"
Kamu televizyonu ARD'nin Maischberger programına katılan Röttgen, "Erdoğan burada yaşayan Türk vatandaşlarının arasına da huzursuzluk sokuyor. Bölüyor, demokrasiyi yok ediyor, hukuk devletini ortadan kaldırıyor. Türkiye'de ve sınır ötesinde Kürtlere karşı askeri bir mücadele yürütüyor" dedi.
"Erdoğan'a konuşması için platform vermeme hakkına sahibiz"
Deutsche Welle'nin haberine göre, Röttgen, "Böyle davranan, muhalefeti hapseden, hukukun bağımsızlığını yok eden, devleti tasfiye eden bir ülkenin devlet başkanına demokrasinin bu değerlerine karşı konuşması için platform vermeme hakkına sahibiz” ifadelerini kullandı.