Emekli adam milyon euroluk altınlarını dolandırıcılara kaptırdı

Bruchsal’da 84 yaşındaki bir emekli, kendini polis olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından kandırıldı ve milyon euro değerindeki altınlarını kaybetti.

Bir dolandırıcılık hikayesi daha yaşandı. Telefonda kendilerini polis olarak tanıtan sahtekârlar, 84 yaşındaki bir emekliyi bankadaki kasasından altınlarını çekmeye ikna etti. Ardından yaşlı adamı soydular.

Baden-Württemberg eyaletinin Bruchsal kentinde yaşayan emekli, salı günü telefonla arandı. Arayan kişiler kendilerini polis olarak tanıttı ve bankadaki bazı çalışanların servetini çalmayı planladığını iddia etti. Yaşlı adamdan, “güvenlik gerekçesiyle” altınlarını hemen kasasından alması istendi.

Altınlar bir gece evde kaldı

84 yaşındaki adam, söyleneni yaptı ve hem külçe altınlarını hem de altın sikkelerini bankadan çıkararak evine getirdi. Dolandırıcıların, kurbanlarının altın sahibi olduğunu ve bu altınları bir kasada sakladığını nasıl bildikleri henüz açıklığa kavuşmadı.

Ertesi gün, çarşamba sabahı, aynı kişiler yeniden aradı. Tehlikenin ortadan kalktığını, artık altınları yeniden kasaya koyabileceğini söylediler. Emekli, öğle saatlerinde bankaya gittiğinde genç bir adam tarafından durduruldu.

Milyonluk soygun

Yaklaşık 25 yaşlarında, 1.80 boylarında, zayıf yapılı ve Avrupalı görünümlü saldırgan, yaşlı adamın elindeki çantayı zorla alıp kaçtı. Emekli çeşitli eziklerle olayı atlattı.

Polis, çalınan altının tam miktarını açıklamadı ancak değerin “yedi haneli” bir rakam, yani milyon euro düzeyinde olduğu belirtildi. Saldırganın sakallı olduğu, bej bir şapka ve mavi kot pantolon giydiği bildirildi.

Yaşam Haberleri