Ekrem İmamoğlu'na taşlarla saldırdılar!

Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun otobüsüne taşlarla saldırdılar.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum programında provokstörler, otobüse taşlarla saldırdı.  İmamoğlu otobüse taş atılırken meydandaki polislere seslenip 'seyrediyorsunuz polisler 200 kişiyi seyrediyorsunuz. Emniyet Müdürü Vali hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız' dedi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ARTI49 (@arti49com)'in paylaştığı bir gönderi

 

Meydandaki kalabalığı sakinleştirmeye çalışan Ekrem İmamoğlu 'Onlara uymayın onarın oyununa gelmeyin' diyerek miting alanındaki olayların büyümemesi için çaba gösterdi.

İBB CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, "Taş yağmuru altında miting yapmaya çalıştık. Kimse buna engel olmadı. Başkanımız şu anda iyi ve güvende. Çalışmaya devam edeceğiz." dedi. 

EKREM İMAMOĞLU'NDAN SALDIRI SONRASI AÇIKLAMA GELDİ

Kendisine yapılan saldırı sonrası Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi. İmamoğlu şunları kaydetti:
 

"İki gün öncesinden itibaren çağrılar yapıldı. Gün içerisinde biz hem Sivas’ta hem de Çorum’da miting yaptık sonra Erzurum’a geldik. Büyükşehir Belediyesi Büyük bir nezaketsizlik göstererek 40-50 tane otobüsü yığarak nezaketsizlik yaptı. Sonra vali ile irtibat kuruldu. Valinin aynen ifadesi söylüyorum. 5 bine yakın polisimiz de gerekli tedbirler alınmıştır hiçbir sorun yok zaten otobüsler de yerinde çekiliyor demiştir. Akabinde havalimanında karşılamayla beraber konuşmayı yapacağımız alana vardık.

Bu esnada orada biriken bir kalabalığın olduğunu gördük. Biz Erzurum’da vatandaşıma seslenecek. Bir baktık her yerden taş yağıyor. Polislerin hiçbirisi kılını kıpırdatmadı. Orada TOMA var taşlar alınıyor bize taşlar atılıyor. Biz otobüsün üstüne çıktık bize taşlar atılıyor. Yapılan müdahaleyle beraber 5. dakika konuşmamı kestim. Bize atılan taşlar bizim üstümüzden insanların üstüne düştü 10-15 kişi yaralandı. Ben de arabanın içine girdim. Taş trafiği girince vatandaşlar da çekilmeyince vatandaşları uyardım.

Polisleri uyardım müdahale etmezseniz suç duyurusunda bulunacağım ve akabinde arabayla oradan ayrıldım. Arabamızın camlarını ve müdahaleyi görüyorsunuz. Zaten olay tamamen orada. Bir tarafta 200 kişiyi geçmez. Ben kalabalığı bilirim. Bir tarafta da 200 kişilik Ak Partili olduğu söylenen bir grup vardı. Ne onlar Ak partili ne diğerleri ülkücü.

Seçime giderken ortaya konan bu davranın biçimi kabul edilemez. En geç 20 dakika içinde oradaki inşaların can güvenliğini sağladık diye bir açıklama yapılana kadar bekleyeceğim. Gerekirse yaralıları ziyaret edeceğim. Erzurum’a yakışmayan bir vali ve yönetim. Bu iradenin tepesinde kim varsa İçişleri Bakanı’ndan Cumhurbaşkanı’na kadar sorumludur. Yaralılar hakkında bilgi almadan Erzurum’u terk etmeyeceğim. Elinde Türk bayraklarıyla milli duyguları en üst seviyede olan insanlıları taşlatan bir anlayış bu memleketi bölme anlayışının sahibi olan bir anlayıştır buna karşı mücadelemiz devam edecektir."

 

Türkiye Haberleri