Donetsk bölgesinde yoğun çatışmalar sürüyor

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın başlangıcından itibaren yaklaşık 15 ay geçti ve çatışmalar hala en yoğun şekilde Donetsk bölgesinde devam ediyor.

24 Şubat 2022'de başlayan savaşta, Bahmut, Ugledar, Marinka ve Avdiyivka gibi şehirler ile diğer yerleşim yerlerine yönelik çatışmalar ön cephede yaşanırken, Ukrayna ordusu cephe hattının gerisinde de yoğun hareketlilik gösteriyor.

Geçtiğimiz yıl Ukrayna ordusu, Harkiv ve Herson bölgelerinde Rus ordusuna karşı kapsamlı bir karşı saldırı başlatmıştı. Ancak sonrasında çatışmalar daha çok Donetsk bölgesinde yoğunlaştı. Herson, Luhansk, Zaporijya, Herson ile Harkiv ve diğer bölgelerinde de çatışmalar yaşanıyor ancak en şiddetli çatışmalar yine de Donetsk'in çeşitli noktalarında yaşanıyor.

Ön cephede çatışmalar sürüyor, yakın bölgelerde askerlere eğitim veriliyor

Ukrayna'da devam eden savaş nedeniyle cephede görev yapan askerler, görev dışı zamanlarında askeri eğitimlere tabi tutuluyorlar.

Ön cephede savaş tecrübeleri olsa da, tüm askerlerin savaşa hazırlık yeteneklerinin sürekli olarak geliştirilmesine büyük önem veriliyor.

Görev yaptıkları bölgede çatışma yaşanmadığı zamanlarda, askerler özel olarak hazırlanmış atış poligonlarında yoğun eğitim alıyorlar.

Donetsk bölgesinde olduğu gibi, geçmişte ülkenin diğer sıcak noktalarında savaşmış ve şu anda bölgede görevlendirilen deneyimli askerler ile orduya yeni katılan personel birlikte eğitim alıyorlar.

Zırhlı araçlar kullanarak temsili düşmana karşı saldırı düzenleyen askerler, tanksavarlar, makineli tüfekler ve diğer silahlardan yoğun atışlar gerçekleştirdiler.


 

İlk yorum yazan siz olun

Dünya Haberleri