CSD şehir merkezinden geçiyor

Temmuz ayının ilk hafta sonu, geleneksel olarak Köln'deki Christopher Street Day'i çevreleyen kutlamaların en önemli olayıdır. Bugün büyük gösteri şehrin içinden geçiyor.

Köln'deki Ren köprülerindeki gökkuşağı bayraklarına ek olarak, Köln Merkez İstasyonu, futbol stadyumu ve havaalanı da Köln'deki Christopher Street Day'i kutlamak için gökkuşağı renklerinde görünecek.

Belediye başkan yardımcısı Elfi Scho-Antwerpes'e göre, CSD Köln şehri için önemli bir rol oynuyor. "Köln'e hafta sonu özellikle bunu yaşamak için kaç kişinin geldiğini gördüğünüzde, bu çok şey anlatıyor."

Ama mesele sadece bu hafta sonu ve geçit töreniyle ilgili değil. Köln Onur Yürüyüşü'nden iki hafta önce LGBTIQ+ topluluğu ile ilgili konularda tartışma turları, atölye çalışmaları ve bilgilendirme etkinlikleri düzenlendi.

Köln'deki CSD'nin sorunsuz çalışmasını sağlamak için birçok gönüllü görevde. Bazıları kulübü on yıllardır destekledi. Örneğin ortak organizatör Martin Hommel. "20 yıldır buradayım, bu da daha yaşlı olduğum anlamına geliyor" diyor. Ama 14-15 yaşında katılıp çocuklarını da beraberlerinde getirenler de var, diyor.

Fotoğraf: GeniesserGraz - Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)

İlk yorum yazan siz olun

Yaşam Haberleri