CHP İngiltere ve İskoçya gençlik kolları başkanları istifa etti

CHP İngiltere ve İskoçya gençlik kolları başkanları, İngiltere'de yeni seçilen başkanın çalışmalarına izin vermediğini belirterek görevlerinden istifa ettiler.

LONDRA - CHP İngiltere Gençlik Kolları Başkanı Eray Arda Akartuna ve İskoçya Gençlik Kolları Başkanı Mahir Gül, ortak bir açıklama yaparak görevlerinden istifa ettiklerini duyurdular.

Akartuna ve Gül’ün yaptığı ortak açıklamanın tam metni şu şekilde:

“Değerli CHP İngiltere, İskoçya Birlikleri ve CHP Birleşik Krallık Gençlik Kolları üyeleri ve gönüllülerimizin bilgisine:

26 Ekim 2016 tarihinde İngiltere ve İskoçya Gençlik Kolları Başkanları olarak aldığımız ortak karar sonucu, 27 Ekim 2016 tarihi itibariyle görevlerimizden istifa etmiş bulunmaktayız.

16 Ekim 2016 tarihinde yapılan genel kurul sonucu göreve gelen CHP İngiltere Birliği Başkanı Sayın Hasan Dikme, Gençlik Kolları’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamak amacıyla Londra ve Glasgow’da gerçekleştirmeyi planladığı etkinliklere itiraz etmiştir.

Bu itirazında Sayın Dikme, Gençlik Kolları’nın CHP adına gençlere yönelik etkinliklerine devam etme hakkı olmadığını bildirmiştir ve faaliyetlerini durdurmasını istemiştir.

Bu itiraz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimizin iptaline neden olmuş ve bu sonuç bizi derinden üzmüştür.

Bizler Eray Arda Akartuna ve Mahir Gül, yapıcılıktan uzak ve özgürlükçü demokrasi ilkeleriyle bağdaşmayan ve Gençlik Kolları’nı etkisiz kılarak adeta Gençlik Kolları’miza bir fesih girişimi niteliği taşıyan bu haksız yaklaşım ve müdahale karşısında görevimizi yerine getirmemizin mümkün olmadığı ve olamayacağı inancındayız. Bu nedenle 11 Kasım 2015 tarihinden bu yana sürdürdüğümüz İngiltere ve İskoçya Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerimizden istifa ettiğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.

Son bir yıldır Gençlik Kolları’nda sürdürdüğümüz çalışmalar ve etkinliklerde bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ederiz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri doğrultusunda bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni var gücümüzle koruyup kollamaya devam edeceğimize söz veriyoruz.

Sevgi ve saygılarımızla

Eray Arda Akartuna

Mahir Gül”.

İlk yorum yazan siz olun

Diğer Haberleri