Camiye ateş açıldı: Avusturya’da saldırganlar aranıyor

Hollabrunn’daki bir camiye gece yarısından hemen önce silahlı saldırı düzenlendi. Olayda yaralanan olmazken, polis saldırganları arıyor.

Geçtiğimiz pazar gece yarısına doğru Avusturya'da yer alan Hollabrunn’daki bir camiye silahlı saldırı düzenlendi. Olay, Znaimer Caddesi üzerindeki ibadethanenin girişinde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişilerin caminin giriş bölümüne zarar verdiği belirtildi. Komşular, gece yarısından hemen sonra yüksek sesler duyduklarını aktardı. Olay sırasında cami içinde iki kişi bulunuyordu ancak yaralanan olmadı.

Polis ekipleri, olay yerinde kırılmış bir cam panel tespit etti. Camın bir mermiyle mi zarar gördüğünün ise kriminal inceleme sonucunda netleşeceği bildirildi. Söz konusu cami, Arnavut kökenli Müslümanlara ait bir dernek tarafından kullanılıyor.

Polis, saldırgan veya saldırganlara dair bilgisi olanların Hollabrunn Polis Merkezi’ne 059 133/3410 numaralı telefondan ulaşmasını istedi.

Mermi gece yarısından hemen önce ateşlendi

Polis Sözcüsü, merminin önce cami girişindeki kapı çerçevesini, ardından çift katlı cam bölmeyi delip geçtiğini, daha sonra ise avluda bulunduğunu bildirdi. İlk tespitlere göre saldırının, gece yarısından kısa süre önce bir tabanca ile gerçekleştirildiği düşünülüyor

Dünya Haberleri