Brüksel'de çoğunluğu Müslüman ve kadın yüzlerce kişi, Fransızca konuşan toplumun hükümeti olarak bilinen Valonya-Brüksel Federasyonu'nun ilkokul 6. ve ortaokul 4. sınıflarda başlatmayı planladığı, EVRAS kısaltmasıyla adlandırılan cinsellik eğitimini protesto etti.
Valonya-Brüksel Federasyonu Parlamentosu'nun bulunduğu (Rue des) Colonies Bulvarında yerel saatle 13.00 civarında bir araya gelen kalabalık, "EVRAS istemiyoruz", "(Eğitim Bakanı Caroline) Desir istifa", "Çocuklarımıza özgürlük", "Çocuklarımıza dokunmayın" sloganları attı.
Parlamento'nun söz konusu taslak kararı oylayacağı genel kurul oturumunun başlayacağı 14.00'e doğru polis, ek güvenlik önlemleri aldı. Çok sayıda takviye ekip ve bir tazyikli su aracı sevk edildi, çevre yollar ve metro istasyonu trafiğe kapatıldı.