Bomba imhasında evden çıkmayana ceza

Frankfurt'ta İkinci Dünya Savaşı'ndan kalan bir bombanın tahliyesi esnasında bölgeden uzaklaşmayan 4 kişiye para cezası kesildi.

FRANKFURT - Almanya'da zaman zaman İkinci Dünya Savaşı'ndan kalan bombalar bulunuyor ve bunların imhası esnasında bölgedeki evlerin ve iş yerlerinin tamamı boşaltılıyor. Geçtiğimiz aylarda Frankfurt'ta düzenlenen bomba imha operasyonunda ise polisin tüm uyarılarına rağmen bazı vatandaşlar bölgeden uzaklaşmamakta diretmişlerdi. Polisten yapılan açıklamada kamu düzenini bozmaktan dolayı yaşları 37 ile 65 arasında değişen 4 kişiye 200'er avro para cezası kesildiği belirtildi.

On binlerce kişi tahliye ediliyor

Almanya'da İkinci Dünya Savaşı esnasında Amerikan uçakları tarafından atılan çok sayıda bomba patlamamıştı. Birçoğu imha edilen bombaların bir kısmı hala tespit edilebilmiş değil. Yeni inşaatlar ve yol yapım çalışmaları esnasında tesadüfen bulunan bu bombalar, uzman ekipler tarafından imha edilirken, bölgede bulunan vatandaşlar tahliye ediliyor. Tahliye edilmesi gereken kişi sayısı, bazı bölgelerde on binlerce kişiye ulaşıyor.

İlk yorum yazan siz olun

Avrupa Haberleri