Beyefendiye limuzin, gurbetçiye yok izin

Gurbetçi vatandaş fahiş bilet fiyatlarından dolayı izne gidemezken, 4 ayda 1,25 milyar zarar eden THY'nin müdürü, eşi ve asistanları Almanya'da limuzinle, VIP protokolle karşılanıyor.

OKTAN ERDİKMEN - Şubat ayında, Frankfurt’ta THY ve Lufthansa’nın yarı yarıya ortak olduğu SunExpress’in yönetim kurulu toplantısı yapıldı.

Bu toplantıya katılmak için Frankfurt’a gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, eşi ve özel asistanları için VIP protokol programı hazırlandı.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün ortaya çıkardığı belgeye göre, ziyaret esnasında başkana ve hanımefendiye limuzin, refakatçi heyete ise Mercedes Vito tahsis edildi.

***

Hükümet, 2015 seçimleri öncesinde gurbetçi vatandaşlara THY biletlerinde yüzde 20 indirim yapma sözü vermiş ancak bu sözünü tutmamıştı.

Aksine, bilet fiyatları arttıkça arttı.

İnsanlar kara yoluna yönelince, Kapıkule’de saatlerce beklenen kuyruklar ortaya çıktı. Yüzlerce insanımız sıla yolundaki kazalarda hayatını kaybetti.

THY’yi gurbetçilere fahiş fiyatla bilet satılması da kurtaramadı.

Şirketin, bu yılın ilk çeyreğinde 1,25 milyar lira zarar ettiği ve geçen yıl aynı dönemde 314 milyon lira olan zararını 4’e katladığı açıklandı.

THY uçaklarına muhalif gazeteler alınmıyor.

SunExpress dergisinde AKP adaylarının reklamı yapılıyor.

Birçok gurbetçi, biletlerin fahiş fiyatla satılmasından ötürü izne gidemiyor. Ailesini, akrabalarını göremiyor.

Hükümetse verdiği sözleri tutmuyor. Yalan vaatlerde bulunuyor.

THY, biletleri indirmek yerine, beyefendiye limuzin tahsis ediyor.

Zararı 4’e katlayan yöneticilere VIP protokol uyguluyor.

Özetle…

Beyefendiye limuzin, gurbetçiye yok 'izin'.

İlk yorum yazan siz olun

Avrupa Haberleri