Berlin’in ortasında çekiçli işkence: “Şeriata göre davrandım”

Berlin’de çekiçle işkence davasında sanık Ramtin A.’ya yönelik yeni tanık ifadeleri ortaya çıktı. İddialar, İran rejimi bağlantıları ve dini nikah detaylarıyla dikkat çekti.

Berlin’de “çekiç işkencesi” davası olarak bilinen olayda yeni ifadeler mahkemeye sunuldu. İran asıllı sanık Ramtin A., eski iş ortağını kaçırıp sekiz saat boyunca bir büroda rehin tutarak çekiçle 46 kez vurmakla suçlanıyor. Olay sırasında “şeriata göre hareket ettiğini” söylediği iddia ediliyor.

Sanık, önceki duruşmada, hayatında ilk kez şiddete başvurduğunu ve davranışından utanç duyduğunu belirtmişti. Ancak son duruşmada dinlenen tanık, bu beyanların aksini ortaya koydu.

Tanığın ifadesi yeni detaylar ortaya koydu

Tanık Omar N. , sanığın bir dönem birlikte iş yaptığı eski ortağı. Omar N. , mahkemede verdiği ifadede Ramtin A.’nın kendisini de defalarca tehdit ettiğini, hatta bir keresinde Berlin Tor sokağındaki bir binanın çatısından atmakla korkuttuğunu söyledi.

Omar N., işkence sırasında olay yerinde bulunduğunu da itiraf etti. İfadesine göre, sanık, kurbanına “Gerekirse seni buradan bir ceset torbasında çıkarırım” diyerek tehdit etmişti.

N.’nin sözleriyle:

“O, biri onun varlığıyla oynarsa şeriata göre öldürülmeyi hak eder, dedi.”

Ortaklık anlaşmazlığı kanlı bitti

İddiaya göre işkencenin nedeni, kurbanın ortak oldukları Amazon tedarik şirketinden ayrılmak istemesi ve bir vekalet sözleşmesini sahte şekilde düzenlemesiydi. 2022 yılının Kasım ayında Omar N., işkencenin gerçekleştiği ofiste olayın güvenlik kamerası kayıtlarının bulunabileceğini öğrendi. Ramtin A.’nın kameraları kapatma talimatına rağmen, ofisin sahibi olan N.’nin amcası bu talimata uymamıştı. N.’nin babası, silinmiş sabit diskteki görüntüleri özel bir yazılımla geri yüklemeyi başardı. Bu kayıtlar, davanın en önemli delili olarak dosyaya girdi.

İran bağlantısı ve “imam Reza” camisi iddiası

Tanık, sanığın İran ile bağlantı kurduğunu da iddia etti. Ramtin A.’nın talimatıyla, Omar N.’nin sık sık büyük miktarlarda nakit parayı Neukölln’deki “İmam Reza” camisinde teslim ettiğini söyledi. Bu paraların İran’a gönderildiği öne sürüldü.

Mahkemede gösterilen mesajlarda, sanığın N.’ye camiyle irtibat kurması için aracılık ettiği görüldü.

“Mavi Cami”de kıyılan nikah

B.Z. gazetesinin haberine göre, Ramtin A., şimdiki partneriyle Hamburg’daki “Mavi Cami”de, kadının ailesinin de katıldığı dini bir nikah yaptı. Söz konusu cami, Temmuz 2024’te İran istihbaratıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle yasaklanmıştı.

Sanık Ramtin A. ise tüm bu iddiaları reddediyor:

“Ben asla ahlak polisleriyle temas kurmadım. 1986’da İran’dan kaçtık, o zamandan beri bir daha dönmedim.”

Sanık, tanık Omar N.’nin anlattıklarının “tamamen kurgulanmış” olduğunu savundu.

Gündem Haberleri