Berlin'de yine silah sesleri! Bir apartmana ateş açıldı

Berlin Spandau'da bir apartmana ateş açıldı. Olayda yaralanan olmazken iki şüpheli kaçtı. Soruşturmayı Batı Bölgesi Polis Müdürlüğü'ne bağlı uzman komiserlik yürütüyor.

Berlin'in Spandau ilçesinde cuma akşamı bir apartmana ateş açıldı. Olay sırasında çevrede bulunan bir kadın silah seslerini duyarak polisi ararken, kaçan iki şüpheliyi de gördüğünü bildirdi. Saldırıda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Polisin verdiği bilgilere göre olay, saat 20.15 sıralarında An der Kappe Caddesi'nde meydana geldi. Silah seslerini duyan mahalle sakini, iki şüphelinin Borkzeile yönüne kaçtığını gördüğünü belirterek durumu güvenlik güçlerine haber verdi.

Olay yerine gelen ekipler, bir dairenin giriş kapısında kurşun isabetleri tespit etti. İlk incelemelere göre saldırıda yaralanan olmadı.

Organize suç şüphesi sürüyor

Berlin'de son aylarda farklı noktalarda benzer silahlı saldırılar yaşanıyor. Polis, bu olayların arkasında organize suç örgütleri arasındaki hesaplaşmaların bulunabileceği değerlendirmesini yapıyor. Bu kapsamda özel olarak kurulan BAO "Ferrum" adlı soruşturma birimi çalışmalarını sürdürüyor.

Soruşturmacılara göre odakta, liderlerinin Türkiye'den faaliyet yürüttüğü öne sürülen gruplar bulunuyor. Bu grupların Berlin ve diğer kentlerde Türk ve Kürt kökenli iş yeri sahiplerini yüksek meblağlar talep ederek tehdit ettiği iddia ediliyor.

Yüzlerce soruşturma yürütülüyor

Polisin haziran ayında paylaştığı verilere göre BAO "Ferrum"un faaliyete geçmesinden bu yana onlarca ateşli silah, yüzlerce mermi ve çok sayıda tehlikeli eşya ele geçirildi. Ayrıca 50'den fazla dosyada şüpheliler hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Devam eden soruşturma sayısının ise yaklaşık 460 olduğu açıklandı.

Spandau dosyasını farklı birim yürütüyor

Spandau'daki silahlı saldırıyla ilgili soruşturmayı ise ilk aşamada BAO "Ferrum" değil, Berlin Polis Teşkilatı 2. Bölge (Batı) bünyesindeki uzman komiserlik devraldı.

Gündem Haberleri