Bavyera'da yer alan Aşağı Frankonya'da düzenlenen bir kilise festivalinde bir araba sürücüsü, eğlenen bir grubun arasına daldı ve birkaç kişinin hafif yaralanmasına neden oldu. Polis sözcüsü, sürücünün bir sokakta banklarda ve sandalyelerde oturan bir grubun üzerine sürdüğünü söyledi.
Polis başlangıçta bunun bir kaza mı yoksa kasıtlı mı olduğunun belirsiz olduğunu belirtti. 58 yaşındaki sürücünün hayata döndürülmesi gerekiyordu, bu nedenle polis başlangıçta bunun nedeninin bir sağlık sorunu olduğunu varsaydı.
Uzman çağrıldı
Ancak daha sonraki soruşturmalar sırasında, sürücünün kasıtlı olarak grubun üzerine sürmüş olabileceği varsayıldı. Polisin yaptığı basın açıklamasında, olayın açıklığa kavuşturulması için bir uzman çağrıldığı belirtildi. Olay Pazartesi günü öğleden sonra geç saatlerde Großwallstadt şehir merkezinde meydana geldi. Olayın ardından kilise fuarı Kerb iptal edildi.
Bild gazetesinin haberine göre, kazaya karışan aracın sürücüsünün bir grup gençle tartışmaya girdiği söyleniyor. Adamlar “Kerb”e gidiyorlardı ve büyük bir ahşap masa taşıyorlardı. Habere göre, bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı ve bunun üzerine 58 yaşındaki sürücü Ford'unu yaya grubunun üzerine sürdü. Bild'e göre son olarak, hızla giden araç park halindeki bir Skoda'ya çarptı. Kazadan sorumlu kişinin şu anda yoğun bakımda tedavi gördüğü ve ağır yaralı olduğu aktarıldı.
ARTI49
FOTOĞRAF: TEMSİLİ