Bakanlara ömür boyu sağlık hizmeti

Gurbetçilerin sağlık sigortaları sadece acillerde geçerli kabul edilirken, yeni torba yasa ile Cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar ve aileleri için ömür boyu 5 yıldızlı sağlık hizmeti getiriliyor. İmplantlarını bile biz ödeyeceğiz.

OKTAN ERDİKMEN - Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, son aylarda yabancı sağlık sigortası kartlarının Türkiye’deki hastanelerde kabul edilmemesinden şikayetçi. SGK, eylül ayında yayımladığı bir iç genelgeyle, Fransa dışındaki Almanya, Avusturya, Hollanda, Belçika gibi ülkelerde sigortalı olan gurbetçilerin, Türkiye’de sadece acil durumlarda tedavi olacağını bildirdi.

Acil servisten giriş yapmayan ve belgelerine acil kodunu işletmeyen gurbetçiler, muayene ve ilaç masraflarını ceplerinden ödemek zorunda kalıyorlar. 

Bugünlerde TBMM’ye 95 maddelik yeni bir torba yasa getirildi. İçinde sağlık hizmetlerinin ücretsiz hale getirilmesine ilişkin bir madde de var. 

Üstelik bu, sıradan bir sağlık hizmeti de değil. 

Hiçbir devlet memurunun ve sigortalının yararlanamadığı, ücretsiz olarak implant yaptırmak da dahil 5 yıldızlı sağlık hizmeti. 

Ancak bu hizmetler gurbetçilere sunulmayacak.

Kime sunulacak biliyor musunuz?

Cumhurbaşkanı yardımcılarına, bakanlara, bu görevlerde bulunmuş olanlar ile bunların eşlerine, annelerine, babalarına, bakmakla yükümlü oldukları çocuklarına, ölenlerden SGK ile ilişiği bulunmayan dul ve yetimlerine…

Örneğin, geçtiğimiz hafta özel yasayla kurtarılan Kombassan’ın aynı zamanda eski bakan olan genel müdürü, eski YİMPAŞ çalışanı olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve aileleri yasa meclisten geçince bedava implant bile yaptırabilecekler.

Bu yasa, çok büyük ihtimalle AK Partili ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla geçecek. 

Almanya'da yüzde 65,1; Avusturya'da yüzde 72,5; Hollanda'da yüzde 73,7; Belçika’da yüzde 75,1 oy alan AK Partili ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla… 

 

 

Yorum Yap
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Avrupa Haberleri