Atatürkçülerin toplantısında ilginç tezler: NSU cinayetleri ve bir azınlık dili olarak Türkçe

Frankfurt Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen “Avrupa’daki Türklerin Gündemi” başlıklı toplantıda ilginç tezler ileri sürüldü.

Frankfurt Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen bir toplantıda Avrupa’daki Türklerin gündemine giren konular tartışıldı. Frankfurt ADD Başkanı Kasım Işık, gazeteci-sosyal pedagog İrfan Ergi, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği (AADDB) Genel Başkanı Dr. Mustafa Tosun ve Dr. Murat Burhanoğlu’nun söz aldığı panelde, çeşitli konular işlendi.

Kasım Işık, sosyal etkinliklerin yapılmadığı uzun bir dönemden geçildiğini hatırlatarak, insanların kendi içine kapandığını belirtti ve “korku zincirlerini kıracak” bu tür toplantıları önümüzdeki dönemde daha sık düzenleyeceklerini söyledi. Işık, diğer Türk dernekleriyle de işbirliği içinde yeni çalışmalar yapmayı planladıklarını bildirdi.

Gazeteci ve sosyal pedagog İrfan Ergi de konuşmasında farklı konulara değindi. Almanya’daki NSU cinayetlerinin arka planında yatanları, gizlenenleri, yabancı adı taşıyan insanların Almanya’da karşılaştığı engelleri sorgulayan Ergi, yaşanan güçlüklere karşı çıkılabileceğini örneklerle işledi.

Dr. Murat Burhanoğlu, korona günlerinde yaşananları mercek altına alırken, toplantının ilginç bir saptaması AADDB Başkanı Dr. Mustafa Tosun’dan geldi. Atlantik-Avrasya ilişkileri, enerji bağlantıları, Doğu Akdeniz gerilimi gibi konulara değinen Dr. Tosun, konuşmasında artık Almanya’da Türkçenin “bir azınlık dili olarak” gündeme getirilebileceğini de belirtti.

Toplantı, sorular ve yanıtlarla sona erdi.

+49-FRANKFURT

İlk yorum yazan siz olun

Politika Haberleri