Artan benzin fiyatlarına karşı Almanya'da yeni çözüm önerisi: Evden çalışılsın

Almanya’da artan akaryakıt fiyatları sonrası Yeşiller, çalışanlar için homeoffice hakkı talep etti. Amaç maliyetleri düşürmek ve çalışanları rahatlatmak.

Almanya’da artan akaryakıt fiyatları siyasette yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. Yeşiller Partisi’nden Ricarda Lang, çalışanların artan maliyetlerden korunması için homeoffice hakkının genişletilmesini talep etti.

Funke Medya Grubu’na konuşan Lang, yükselen yakıt fiyatlarının vatandaşların bütçesini zorladığını belirterek, “Tasarruf edilen her damla yakıt şu anda vatandaşın cebine katkı sağlar” dedi.

Homeoffice için yasal hak talebi

Lang, mümkün olan işlerde çalışanlara uzaktan çalışma hakkı tanınması gerektiğini vurguladı. Buna göre, işin niteliği uygun olduğu sürece ve işletme açısından engel bulunmadıkça çalışanların evden çalışma seçeneğine sahip olması gerektiğini ifade etti.

Ancak bu modelin tüm sektörlerde uygulanamayacağını da kabul eden Lang, özellikle sahada çalışanlar için farklı çözümler gerektiğini söyledi. İşe gitmek zorunda olan çalışanların artan maliyetlerle yalnız bırakılmaması gerektiğini dile getirdi.

“Kriz kazançlarına vergi” önerisi

Yeşillerli siyasetçi, ek maliyetlerin karşılanması için olağanüstü kâr elde eden şirketlere vergi getirilmesini önerdi. Bu şekilde elde edilecek gelirle vatandaşların desteklenebileceğini savundu.

Daha esnek homeoffice düzenlemeleri, Alman Sendikalar Birliği tarafından da gündeme getirilmişti. Sendikalar, çalışanlara ofis ve ev arasında seçim hakkı verilmesinin ulaşım maliyetlerini düşüreceğini ve ekonomik rahatlama sağlayacağını belirtiyor.

Artan enerji ve ulaşım maliyetleri, Almanya’da çalışma düzeni ve sosyal politikalar konusunda yeni adımların tartışılmasına yol açıyor.

ARTI49

Yaşam Haberleri