Aralarında Fatih Akın'ın da bulunduğu ünlü isimlerden çağrı: İsrail'e yaptırım uygulayın

Aralarında Fatih Akın'ın da bulunduğu toplam 362 ünlü isim Merz'e çağrı yaptı.

Almanya'da aralarında ünlü yönetmen Fatih Akın'ın da bulunduğu 162 ünlü isim daha İsrail'e silah sevkiyatının durdurulmasını ve İsrail'e yaptırım uygulanmasını talep etti:

"Biz de Hamas'ın işlediği korkunç suçları en sert şekilde kınıyoruz ancak hiçbir suç milyonlarca masum insanın, en acımasız biçimde topluca cezalandırılmasını haklı çıkarmaz."

200 isim mektup yazmıştı

Geçtiğimiz günlerde de sinema, tiyatro ve müzik dünyasından 200'den fazla Alman sanatçı Başbakan Merz'e yazdıkları açık mektupta İsrail'e silah satışının durdurulması ve Gazze'de acil ateşkes için girişimde bulunulması çağrısı yapmıştı.

Savaşın özellikle çocuklar üzerindeki yıkıcı etkisine dikkat çekilen mektupta "Bir deri bir kemik kalmış çocuklar, boş bakan gözler, bilekleri ipince insanlar... Açlıktan ağlayacak gücü kalmamış bebekler" ifadeleriyle Gazze'deki çocukların durumlarına dikkat çekilmişti.

ARTI49

Gündem Haberleri