Almanya'yı sel aldı! Halka ''duş almayın'' çağrısı

Meteoroloji, Perşembe gününe kadar şiddetli fırtına uyarısı yaptı

Alman Meteoroloji servisi, Kuzey Ren-Vestfalya ve Rheinland-Pfalz'ın bazı bölgelerinde  şiddetli yağış konusunda uyardı.
 

Erkrath'ta (Kuzey Ren-Vestfalya) şiddetli selden sonra şiddetli yağışın sürmesi ve kanalizasyonların dolması sebebiyle çarşamba sabahı sosyal medya aracılığıyla vatandaşlara "Daha fazla atık su üretmemeye ve mümkünse sadece tuvaleti kullanma'' çağrısında bulundu. Durumu ağırlaştırmamak için" duş almak ve bulaşık makinesini kullanmaktan" kaçınılması gerektiği söylendi

Çarşamba gecesi şiddetli sel ve şiddetli fırtınaların ardından Bavyera'nın Hof bölgesi sabah saatlerinde sular altında kaldı. Hof'taki bölge ofisi, hava durumunun son birkaç saat içinde rahatladığını duyurdu. 

Şiddetli yağış sonrası yapılan açıklamada sel nedeniyle yolların kapanmasının yanı sıra iki kişinin hafif yaralandığı bir trafik kazası olduğu söylendi.

Hagen Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yüzlerce kişinin itfaiyeyi arayarak bodrum katlarındaki suyun çıkarılmasını istediği ifade edildi.

Hagen Belediyesi de su baskını sebebiyle bir yaşlılar yurdunun tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, su baskınlarından dolayı bazı caddelerde araçların sürüklendiği, yokuşlardan yollara dökülen çamur kütlelerinden dolayı bazı bölgelere de girilemediği ifade edildi.

Düsseldorf yakınlarındaki Erkrath Belediyesi sosyal medyadan yaptığı duyuruda, yoğun yağışlardan dolayı kanalizasyon hatlarının dolduğu belirtilerek durumu daha da ağırlaştırmamak için duş alınmaması, banyo yapılmaması ve bulaşık makinalarının kullanılmaması yönünde halka çağrıda bulunuldu.

Erkrath kentinde ayrıca, su baskını sebebiyle bir mülteci yurdunun tahliye edildiği belirtildi.

Rheinland-Pfalz eyaletinde ise Ren Nehri’nde su seviyesinin yükselmesi sebebiyle gemi trafiğinin kısmen durdurulduğu kaydedildi

Artı49 Haber Merkezi

İlk yorum yazan siz olun

Yaşam Haberleri