Almanya'dan Çin’e 130 milyar avroluk korona faturası

Almanya, koronavirüs nedeniyle meydana gelen finansal kayıpları nedeniyle Çin’e 130 milyar avroluk fatura kesti. Pekin yönetimine kesilen faturada, turist kaybı, Alman film endüstrisi ve Alman havayolları şirketi Lufthansa’nın mali kayıpları da yer aldı.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının başladığı Çin'e bir çok ülke tepki göstermeye devam ediyor. Bir çok ülke dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının başladığı Çin'e "salgın ihmali" nedeniyle tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz gün İngiltere'nin Pekin yönetimine gösterdiği tepkiye Almanya da eklendi. Almanya, koronavirüs nedeniyle meydana gelen finansal kayıplar nedeniyle Çin’e 130 milyar avroluk fatura kesti.

ALMANYA ZARARI KALEM KALEM HESAPLADI

Faturada, turizmden gelir kaybı olarak 27 milyar avro, Alman film endüstrisinin gelir kaybı olarak 7.2 milyar avro ve Alman havayolları şirketi Lufthansa’nın gelir kaybı olarak da 50 milyar avro yer aldı. Söz konusu faturanın kesilme nedenin ise Çin’in ‘küresel salgından sorumlu’ olması olduğu belirtildi.


 

 

Yorum Yap
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Avrupa Haberleri