Almanya’da korona ölümleri 6 bini geçti

Almanya’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bini aştı.

BERLİN - Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve pandemi halini alan korona virüsü, Almanya’da 6 binden fazla kişinin ölümüne yol açtı.

Almanya’da son açıklanan verilere göre ülkedeki virüs kaynaklı ölümlerin sayısı 6 bin 126’ya, toplam vaka sayısı ise 158 bin 758’e yükseldi.

Almanya genelinde maske takma zorunluluğu dün başladı. Belli noktalara maske otomatları kondu.

Almanya’nın, Çin'den 10 milyon maske ithal ettiği bildirildi. Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbaer, uçakla Leipzig’e getirilen maskelerin eyaletlere dağıtılacağını ifade etti.

Kramp-Karrenbauer, maskelerin sorunlu olup olmadığına ilişkin kontrollerin Çin’de uçağa yüklenmeden önce yapıldığını  kaydetti.

Schleswig-Holstein eyaleti dışında Almanya'nın tüm eyaletlerinde mağazalarda ve toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu başladı.

Ücretsiz 5 maske

Frankfurt Belediyesi kentin değişik noktalarında maske dağıtırken, yaklaşık 1 milyon nüfusu bulunan Saarland eyaletinin Başbakanı Tobias Hans herkese ücretsiz 5 maske verileceğini duyurdu.

Eyaletlerde, burun ve ağız gölgesini kapatmak için atkı veya herhangi bir kumaşın da yeterli olacağı ifade edilirken, Schleswig-Holstein eyaletinde ise maske takma zorunluluğu çarşamba günü başlayacak.

İlk yorum yazan siz olun

Avrupa Haberleri