Almanya'da iki savaş bombası bulundu: A57 otoyolu kapatılıyor

Almanya'nın Neuss kentinde iki adet 500 kilogramlık savaş bombası bulundu. İmha çalışmaları nedeniyle A57 otoyolu ve Neuss-Grevenbroich tren hattı kapatılacak.

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Neuss kentinde, A57 otoyolunun yakınında İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma iki patlamamış bomba bulundu. Her biri 500 kilogram ağırlığındaki bombaların etkisiz hale getirilmesi için A57 otoyolunun bir bölümü ile Neuss-Grevenbroich arasındaki tren hattının kapatılması kararlaştırıldı.

Neuss Belediyesi, bomba imha çalışmalarının öğleden sonra yapılacağını açıkladı. Güvenlik önlemleri nedeniyle A57 otoyolu saat 13.45'ten itibaren Neuss-West kavşağı ile Neuss-Reuschenberg arasında trafiğe kapatılacak.

Tren seferleri de etkilenecek

Bombaların bulunduğu bölgenin büyük bölümünde iş yerleri ve ticari işletmeler bulunuyor. Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, güvenlik önlemlerinden doğrudan etkilenecek bölgede yaklaşık 20 kişi yaşıyor.

Ancak bomba imha çalışması yalnızca çevrede yaşayanları değil, bölgedeki ulaşımı da etkileyecek. Neuss ile Grevenbroich arasındaki demir yolu hattı da geçici olarak kapatılacak.

İki bombanın öğleden sonra uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirilmesi planlanıyor.

Gündem Haberleri