Almanya'da çocuk başına ek para yardımı ne zaman başlayacak ?

Almanya’da koronavirüs salgınından ötürü mağdur olan ve sosyal yardım alan ailelere çocuk başı 100 Euro verilmesi kararlaştırıldı.

Almanya'da düşük gelirli aileleri desteklemek ve sosyal ve kültürel hayata bir kez daha katılmalarına yardımcı olmak için Alman hükümeti bir defaya mahsus bir “eğlence ikramiyesi” vermeye karar verdi.

Almanya'da özellikle çocuklar ve gençler, koronavirüs kısıtlamalarından fazlasıyla etkilendiler. Okula gidemediler, hobilerini ve spor yapmak için neredeyse hiç fırsat bulamadılar. Koronavirüs kısıtlamaları özellikle düşük gelirli ailelerin çocuklarını etkiledi. 

Çocuklara daha fazla sosyal ve kültürel aktiviteye katılma fırsatı vermek için, Alman Federal Meclisi şimdi çocuk başına 100 Euro'luk bir defaya mahsus bir para yardımını onayladı. Almanya’da hükûmet, koronavirüs salgını nedeniyle mağdur olan ve sosyal yardım (kira yardımı, ek çocuk parası, işsizlik parası..) alan ailelere, çocuk başına 100 Euro’luk ek yardımda bulunacağını açıkladı. 11 Haziran’da kararlaştırılan yeni yardımların ağustos ayı başından itibaren banka hesaplarına havale edilmesi bekleniyor.

Federal Aile Bakanı Christine Lambrecht, bu yardımın “Korona Sonrası Telafi Programı”nın bir parçası olduğunu ifade ederek verilecek yardımı istedikleri şekilde kullanabilecekleri açıklamasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri