Almanya’da bu parfümü kullanan müşterilere marketten giriş yasağı

Nordrhein-Westfalen eyaletinin Neuss kentinde bir içecek marketi, Tiziana Terenzi’nin “Kirkè” parfümünü kullanan müşterilere yasak getirdi. Tepkiler sonrası afiş kaldırıldı.

Geçen hafta Nordrhein-Westfalen eyaletinin Neuss kentindeki bir içecek marketinde asılan el yazısı bir afiş, sosyal medyada dikkat çekti. Afişte, belirli bir parfümü kullanan müşterilerden dükkâna girmemeleri isteniyordu. Gerekçe olarak “yoğun” müşteri şikâyetleri ve “çalışanlarda alerji” gösterildi.

Hangi parfüm yasaklandı?

Bahsi geçen koku, İtalyan niş parfüm markası Tiziana Terenzi’nin “Kirkè” isimli lüks parfümü. Yaklaşık 200 euroya satılan bu parfüm, armut, çarkıfelek meyvesi, ahududu ve şeftali notalarıyla meyvemsi-tatlı-sentetik bir koku profiline sahip. Parfumo.de verilerine göre kompozisyonu zambak, paçuli, misk ve vanilya ile tamamlanıyor. Yoğun konsantrasyona sahip bu parfümün, fazla kullanıldığında “kokusal rahatsızlık” yaratabileceği belirtiliyor.

Marketin gerekçesi: baş ağrısı ve baş dönmesi

Marketin girişine asılan notta, “Sevgili müşteriler, Tiziana Terenzi Kirkè veya benzeri parfümler kullanıyorsanız lütfen markete girmeyin” ifadeleri yer aldı. Bir çalışan, Rheinische Post’a yaptığı açıklamada, kokunun “baş ağrısı ve baş dönmesine” yol açtığını söyledi. İlgili müşterilere ise kapı önünde servis yapılacağı belirtildi. Kirkè, benzer etkileriyle bilinen Xerjoff’un “Erba Pura” parfümüne de benzetiliyor.

Marketten geri adım

Tepkilerin ardından afiş kaldırıldı. Market yönetimi Rheinische Post’a yaptığı açıklamada, bunun şirket onayı olmadan yapılmış bir girişim olduğunu, “Kirkè kullanan ya da kullanmayan herkesin dükkâna girebileceğini” belirtti.

Yaşam Haberleri