Almanya’da bisiklet kazaları artıyor!

Eyalet Hükümeti, ADFC ve ADAC tarafından düzenlenecek yeni bir kampanya ile, bisiklet sürücülerine daha fazla güvenli sürüş sağlanması amaçlanıyor.

Bavyera'daki bisiklet kazalarının sayısı korona kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından yeniden büyük ölçüde artmaya başladı. Geçen sene Ocak-Mayıs ayları arasında bisiklet kazaları sayısı 4540 iken bu sene bu sayı yüzde 32,6 artarak 6019 oldu. Bu verileri İç İşleri Bakanlığı, Alman Basın Ajansı’nın talebi üzerine duyurdu. Bisiklet kazaları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı yüzde 35,7 artarak 14’ten 19’a yükseldi. Yaralanan bisikletçilerin sayısı ise yüzde 35,7 artarak 4141’den 5513’e yükseldi. Genel olarak 2021 yılında polis, Bavyera genelinde bisikletçilerin karıştığı 17.205 ve 2020'de 19.212 kaza kaydetti.

Eyalet hükümeti, ADFC ve ADAC, yeni bir kampanyayla bisikletçiler için daha güvenli sürüş istiyor. Nisan 2020'den bu yana, Karayolları Trafik Yasası'na göre, motorlu taşıtlar bisikletlileri sollarken meskûn alanların dışında en az iki metre, yerleşim alanlarında ise en az 1,5 metre mesafeyi korumak zorunda.

Ancak Bavyera’da çoğu sürücü bu kurala uymuyor. ADFC Bayern ve ADFC Münih, bu sorunu daha iyi raporlayabilmek için, direksiyondaki küçük bir sensörün sollama yapan araçların mesafesini ölçen yeni bir projeyi destekliyor. İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, "Sürücüler ve bisikletliler kurallara birlikte uyarlarsa, birçok ve özellikle ciddi trafik kazaları önlenebilir" dedi. Ulaştırma Bakanı Christian Bernreiter ise kazalara karşı en etkili yöntemin geliştirilmiş bisiklet altyapısı olduğunu vurguladı.

Bir ADAC anketine göre, sürücülerin yüzde 80'inden fazlası sollama yaparken kentsel alanlardaki minimum mesafe kuralına uyuyor. Tüm sürücülere, riskli durumlarda bisikletlileri sollamamaları gerektiği çağrısında bulunuldu.

Artı49                                                                                                  Fotoğraf: Luca Campioni - Unsplash

 

 

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri