Almanya'da bira şişelerinde depozito ücreti artıyor mu

Avusturya'da cam şişeler için şişe depozitosu kısa süre önce 20 sent olarak belirlendi. Alman bira fabrikaları bu oranın burada da arttırılmasını istiyor.

Avusturya hafta sonundan bu yana iade edilebilir cam şişeler için depozitoyu 9 sentten 20 sente çıkardı. Bu önlem öncelikle bira şişelerini geri almakta zorlanan küçük bira fabrikalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Şimdi bu fikir Almanya'da da ivme kazanıyor.

Almanya'daki Özel Bira Fabrikaları Birliği Genel Müdürü Stefan Stang de uzun zamandır bunun için çabaladıklarını belirtti. Almanya'daki Özel Bira Fabrikaları Birliği, ağırlıklı olarak küçük ölçekli 650 bira fabrikasını bir araya getiriyor.

40 yıllık depozito maliyetleri...

Stang'a göre, perakendeciler ve özellikle büyük tedarikçilerin örgütlü olduğu bira üreticileri birliği şimdiye kadar bir artışı engelledi. Ana argümanlardan biri, depozitolu malların bir artıştan aylar önce saklanıp daha sonra daha yüksek bir depozitoyla iade edileceği endişesiyle sözde son tarih düzenlemesi oldu.

Münchner Kindl, bira fabrikasının başkanı Dietrich Sailer de Bild'e yaptığı açıklamada “Almanya'daki depozito fiyatlarının 40 yıllık olduğunu” ve artık yenileme maliyetlerini karşılamadığını söyledi.

Sailer şunları vurguladı:

“Avusturya'daki bira fabrikaları, eski şişeleri pahalı bir depozito karşılığında geri almak zorunda kaldıklarında ilk başta kesinlikle zarar edecekler. Ancak bu, gelecek için değerli bir yatırımdır.”

ARTI49

Yaşam Haberleri