Almanya'da bankamatiklere alt sınır

Almanya'da maliyetleri azaltmak isteyen birçok banka, bankamatiklerden en az 50 avro çekilebileceğine ilişkin düzenlemeler yapıyor. Hesabında 50 avronun altında para olanlar, o parayı da çekebilecekler.

FRANKFURT - Almanya'da çok sayıda banka, bankamatiklerden en az 50 avro çekilebileceği yönünde düzenlemeler yapmaya başladı. Özellikle gençlerin genelde düşük miktarda ve çok sayıda para çekimi yapması, bu nedenle diğer bankalara ve uluslararası şirketlere komisyon ödenmesi gibi nedenlerle, şubesi olmayan bankalar 50 avro alt sınır çözümünü geliştirdi. İlk olarak Commerzbank alt kuruluşu comdirekt alt sınır uygulamasına geçerken, Almanya'nın müşteri sayısı bakımından en önde gelen bankalarından ING izledi.

Az şubeli bankalar arasında yayılıyor

Sparkasse ve Commerzbank gibi kendi bankamatikleri bulunan bankalar henüz bu uygulamaya geçmezken, çok sayıda şubesiz veya az şubeli bankanın, diğer bankalalara ödenen komisyon ücretlerini düşürmek için bu kararı alacağı öğrenildi. Federal Merkez Bankası'nın verilerine göre, Almanya'da bir kişi yılda ortalama 42 defa bankamatikten para çekiyor ve çekilen paranın ortalama tutarı da 189 avro. 

İlk yorum yazan siz olun

Ekonomi Haberleri