Almanya'da askerlik tartışması: 15 yıldır ülkeyi korumuyoruz

CDU’lu Roderich Kiesewetter, "Zorunlu hizmet sadece askerlikle sınırlı kalmamalı; gençler tüm alanlarda katkı sağlamalı" dedi.

Almanya’da askerlik ve toplumsal hizmet tartışmaları, Federal Şansölye Merz’in kadınların da askerlik yapma olasılığını gündeme getirmesiyle yeniden hararetlendi.

CDU’lu siyasetçi Roderich Kiesewetter, bu konuyla ilgili WELT TV’de yaptığı açıklamada, zorunlu hizmet tartışmasının sadece askerliğe indirgenmemesi gerektiğini vurguladı.

15 yıldır ülkeyi korumuyoruz

CDU’lu Roderich Kiesewetter, yaptığı açıklamada, “Bir ülkeyi koruma görevi çoğu ülkede standarttır. Biz de 15 yıldır askerlik uygulamıyoruz; bu nedenle bundan farklı bir tartışma yürütemeyiz” dedi.

Kiesewetter, önemli olanın hem kadınların hem erkeklerin katılabileceği toplumsal bir hizmet yılı olduğunu vurguladı. Bu hizmetin, afet yönetimi, göç ve entegrasyon, eğitim ve bakım hizmetleri gibi sivil alanlarda da gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Hangi alanlarda görev almalılar?

CDU’lu Roderich Kiesewetter’e göre, yaklaşık 800 bin genç ülke için hizmete sunulmalı. Bu hem toplumsal dayanışmayı güçlendirecek hem de altyapı ve güvenlik açısından ülkeye katkı sağlayacak.

Hizmet süresi esnek olacak; gönüllülük ve zorunluluk seçenekleriyle her gencin yeteneklerine ve tercihlerine uygun görev alması sağlanacak. Daha önce askerlik veya sivil hizmet yapanlar, yeni zorunlu hizmetten muaf tutulabilecek. Kiesewetter, gençlerin sadece askeri alanda değil, afet yönetimi, teknik yardım kuruluşları ve bakım hizmetleri gibi toplumsal alanlarda da görev alması gerektiğine dikkat çekiyor.

Hükümet acilen harekete geçmeli

CDU’lu Roderich Kiesewetter, Almanya’nın günlük altyapı hazırlıklarında eksiklikler bulunduğunu vurguladı ve hükümetin bu konuyu acilen ele alması gerektiğini vurguladı.

Kiesewetter, toplumsal hizmetin sadece zorunlu askerlikle sınırlı kalmaması, ülkenin tüm alanlarını kapsaması gerektiğini ifade ederken, “Gençlerin katkısı olmadan güçlü bir savunma ve altyapı mümkün değil” dedi.

ARTI49

Gündem Haberleri