Dresden savcılığı, aşırı sağcı Pegida grubu tarafından düzenlenen bir gösteriye katılan 3 kişiyi, yoldan geçen 16 yaşındaki bir Afgan'a yabancı düşmanı saldırıda bulunmakla suçladı.
Savcılığın Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, yaşları 48 ile 50 arasında değişen bu kişiler, Saksonya eyaletinin başkentindeki bölge mahkemesinde ağır yaralamaya sebebiyet vermekten yargılanacaklar. Mahkeme şu anda suçlamaları inceliyor.
Olay nasıl oldu?
Sanıkların, geçen yıl Nisan ayında Dresden'in Eski Kent bölgesinde düzenlenen Pegida gösterisine katılan genci dövdükleri iddia ediliyor. İddianameye göre zanlılar gence defalarca vurarak gözünün kanlanmasına ve omzunun ağrımasına neden oldular.
Dresden'de 2014 sonunda kurulan Pegida düzenli olarak gösteriler düzenliyor ve Saksonya Anayasayı Koruma Dairesi tarafından kanıtlanmış aşırı sağcı olarak sınıflandırılıyor. Diğer şeylerin yanı sıra, İslam karşıtı ve yabancı düşmanı görüşleriyle biliniyor. Anayasayı Koruma Dairesi'ne göre, aşırı sağcı sahnede bir “ağ oluşturma platformu” olarak hizmet veriyor. Ancak gösterilere katılım son zamanlarda keskin bir düşüş gösterdi.
İddianameye göre, genç adam bir yaya geçidinden geçmeye çalışmıştı. Kimliği belirsiz bir gösterici tarafından itilmiş ve ardından sendeleyerek 3 sanığa doğru ilerlemişti. Savcılık, “Sanıkların yabancı düşmanlığı güdüsüyle hareket ettikleri iddia ediliyor” açıklamasını yaptı. Suçlamayla ilgili herhangi bir ayrıntı verilmedi.
ARTI49