Alman siyasetçi yabancılara sahte kira sözleşmesi düzenlediği iddiasıyla hakim karşısında

Frankfurt’ta bir yerel siyasetçi, Bangladeş ve Hindistan vatandaşlarına sahte kira sözleşmeleri düzenleyerek oturum işlemlerine yardımcı olmakla suçlanıyor.

Frankfurt’ta görev yapan bir yerel siyasetçi hakkında, yabancı uyruklu kişilerin yasa dışı şekilde ülkede kalmasına destek verdiği şüphesiyle dava açıldı. Savcılık, 67 yaşındaki ismin dokuz ayrı olayda ticari amaçla yardım sağladığını öne sürüyor.

Sanığın, 7 Mayıs Perşembe günü Frankfurt Sulh Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkması bekleniyordu. Ancak Alman basınında yer alan ve mahkemeye dayandırılan bilgilere göre yerel siyasetçi duruşmaya katılmadı.

Sahte kira sözleşmesi iddiası

Soruşturma dosyasına göre 67 yaşındaki siyasetçi, Frankfurt’ta sahibi olduğu ve kiraya verdiği çeşitli taşınmazlar üzerinden Bangladeş ve Hindistan vatandaşları adına kira sözleşmeleri düzenledi. Ancak savcılık, bu sözleşmelerin gerçekte herhangi bir kiracılık ilişkisine dayanmadığını ileri sürüyor.

İddialara göre yabancı uyruklu kişiler, Almanya’da oturum izni almak ya da mevcut izinlerini uzatabilmek için konut belgesi göstermek zorundaydı. Şüphelinin de para karşılığında bu belgeleri sağladığı öne sürüldü.

Savcılık, zanlının söz konusu işlemlerden toplamda 22 bin 700 Euro’dan fazla kazanç elde ettiğini iddia ediyor. Dava sürecinin ilerleyen günlerde nasıl devam edeceği ise henüz netlik kazanmadı.

Gündem Haberleri