Alman polisinden düğün sahiplerine konvoy uyarısı

Düğün konvoyları ile ilgili Alman polisine gelen yoğun şikayetler üzerine Türklerin yoğun olarak yaşadığı şehirlerde polis önlemlerini arttırdı.

FRANKFURT - Alman polisi özellikle hafta sonra yapılan Türk düğünlerini yakın takibe aldı. 

Almanya’da Türk düğünlerinde yapılan konvoylar polisin takibine takıldı. Gelin almadan sonra oluşturulan araç konvoyları trafiği felç ettiği için Alman polisine gelen yoğun şikayetler üzerine de Türklerin yoğun olarak yaşadığı şehirlerde önlemlerini arttırdı. Dortmund polisi pazar günü Türk düğün konvoyunun A2 otoyolunu üç şeridini de kapatarak trafiği durma noktasına getirdiğini trafiğin yavaşlamasıyla da uzun kuyrukların oluştuğunu açıkladı. 

Almanya'da Türk düğün konvoyu tartışması

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

"Konvoylarda yer alan araçlara ceza yazmak tartışmalara neden oldu"

Polis, düğün konvoylarının şehir içlerindeki geçerken, korna seslerinden şehir sakinlerini rahatsız ettiğini bu nedenle de gelen şikayetleri değerlendiren polis, konvoylarda yer alan araçlara ceza yazması tartışmalara neden olduğunu duyurdu.

"Düğün sahipleri kanunları hiçe sayanları uyarsın"

Konvoylar halinde yapılan hatalı sollama yüzünden birçok düğünde kazaların meydana geldiğini, bazı düğünlerde ateşli silahlarla havaya ateş açılarak silah kullandıklarını açıklayan polis, ateş açılan düğün konvoyunu durdurarak araçlarda arama yaptığını ve iki ateşli silaha el konduğunu ve sahipleri hakkında dava açıldığını açıkladı. Düğünlerin mutlu günler olduğunu ve bu mutlu günde toplumun huzurunu kaçıran kanunları hiçe sayanların düğün sahipleri tarafından uyarılmasını istedi. 
 

Avrupa Haberleri