Alman Büyükelçi'den açıklama: ‘Bize, Almanya'ya ait insanlara karşı nefret ve kışkırtma, tehlikeli bir zehir...’

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Schulz'dan, Hanau saldırısının yıl dönümü dolayısıyla açıklama geldi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Almanya'da Türkleri de hedef alan ırkçı Hanau saldırısının 3. yıl dönümünde paylaştığı mesajında, "İçimizde yaşayan, bize, Almanya'ya ait olan insanlara karşı nefret ve kışkırtma, küçük bir azınlığın zehridir. Ama bu tehlikeli bir zehirdir. Bu nedenle nefrete ve ayrımcılığa geçit vermeden yan yana durarak Hanau saldırısının kurbanları için yas tutuyoruz." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Schulz, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından, Hanau kentinde 19 Şubat 2020'de ırkçı terörist Tobias Rathjen tarafından iki kafeye düzenlenen saldırı sonucu 4'ü Türk, 9 kişinin yaşamını yitirmesinin yıl dönümü vesilesiyle açıklama yayımladı.

İşlenen "vahşi cinayetlerden" 3 yıl sonra bugün kurbanları andıklarını ve asla unutulmamaları için isimlerini hatırladıklarını kaydeden Schulz, saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerini paylaştı.

Büyükelçi Schulz, paylaşımında, "İçimizde yaşayan, bize, Almanya'ya ait olan insanlara karşı nefret ve kışkırtma, küçük bir azınlığın zehridir ama bu, tehlikeli bir zehirdir. Bu nedenle nefrete ve ayrımcılığa geçit vermeden yan yana durarak Hanau saldırısının kurbanları için yas tutuyoruz." ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri