İSTANBUL - Saadet Partisi'nin (SP) İstanbul 6. Olağan Kongresi yapıldı. Kongreye SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldıKongrede konuşan Karamollaoğlu, hükümete eleştirilerde bulundu.
Karamollaoğlu, "'Biz karar verdik kimin telefonunda bylock çıktıysa biz hapse atarız' diyorlar. Bunu kamil manada uygulasınlar AK Parti'nin yüzde 60'ı hapse girer " dedi. Karamollaoğlu "Biz Mustafa Yaman kardeşimize yapılan muameleyi doğru bulmuyoruz" dedi.
"Adalet mekanizması Cumhurbaşkanı'nın ağzına bakıyor"
"Adalet rafa kalktı" diyen Temel Karamollaoğlu, "Artık kimse adaletten doğru dürüst bahsedemiyor. Adalet mekanizması da maalesef hükümetin ağzına bakıyor, Sayın Cumhurbaşkanı'nın ağzına bakıyor. Adalet, iktidar mensuplarını önüne getirip diz çöktürecek güçte olmalı. Devlet adalet üzerine inşa edilir. Adalet kamil manada tecelli ederse adalettir. Siz adaleti kamil manada sağlayamazsanız bunun alternatifi zulümdür" dedi.
"Bugün Yemen'de katliam var"
Irak, Suriye, Mısır, Libya, Sudan, Somali, Yemen gibi ülkelerin bölündüğünü dile getiren Karamollaoğlu, "Biz Yemen türküleri söyledik ama bugün Yemen'de katliam var." ifadelerini kullandı.
"Amerika ve İsrail'e güven olmaz"
Karamollaoğlu, İslam ülkelerinde yaşananlardan ders alınması gerektiğini belirterek, "Batıya güven olmaz. Amerika ve İsrail'e güven olmaz. Sırtınızı onlara dayarsanız size her zaman yanlış yaptırırlar. Size madalyalar verirler, cesaret madalyası da verirler. Başka şekillerde de sizi ödüllendirebilirler ama emin olun ki arkanızdan birtakım kuyuları kazmaktan vazgeçmezler." değerlendirmesinde bulundu.
"Adalet kamil manada tecelli ederse adalettir"
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının kaldırılmasına değinen Karamollaoğlu, bu konuda aceleci davranıldığını savunarak, yeni bir sistemin ortaya konulması için 6 ila 12 ay arasında çalışma yapılması gerektiğini söyledi.
Karamollaoğlu, İstanbul'un yeniden 'Milli Görüş'e muhtaç olduğunu belirterek, "Allah'ın izniyle çok değil, en geç 1,5 yıl sonra İstanbul yeni belediye başkanına kavuşacak. Ümit ediyoruz ki bu belediye başkanı 'Milli Görüş' ruhunu taşıyan bir belediye başkanı olur." diye konuştu.