3 Alman vekil karantinaya alındı

Almanya'da koronavirüs tespit edilen bir kişiyle 10 gün önce bir toplantıya katıldıkları açıklanan SPD Federal Meclis milletvekilleri Lauterbach, Högel ve Fechner tedbir amacıyla evlerinde karantinaya alındı.

BERLİN - Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 3'e çıktığı Almanya'da, salgının önüne geçmek amacıyla yeni önlemler alındı.

Heinsberg Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Übach-Palenberg kasabasında hastaneye kaldırılan 73 yaşındaki bir kişinin koronavirüsten dolayı hayatını kaybettiği bildirildi.

Dün birçok eyalette binden fazla katılım olan etkinliklerin yasaklanmasının ardından, bugün bu yasağa Berlin, Saksonya ve Hamburg eyaletleri de eklendi.

Virüs tespit edilen bir kişiyle 10 gün önce bir toplantıya katıldıkları açıklanan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis milletvekilleri Karl Lauterbach, Eva Högel ve Johannes Fechner tedbir amacıyla evlerinde karantinaya alındı.

Almanya Savunma Bakanlığı da, orduda 9 askerde koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Açıklamada, aralarında Hava Kuvvetleri Komutanı Alfons Mais'in de yer aldığı 45 kişinin ise virüs şüphesiyle evlerinde karantinada tutulduğu belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun

Avrupa Haberleri