1600 Euro’ya kadar para cezası: İtalya’da tatilde yapmamanız gereken beş şey

İtalya’da tatil yaparken kesinlikle yapmamanız gereken bazı davranışlar var....

Roma’da İspanyol merdivenlerinde oturmak veya Pantheon’un önünde pizza yemek kulağa dinlendirici bir tatil gibi mi geliyor? İtalya’da kulağa zararsız gibi gelen bazı şeyler yasaktır. Hatta bunları yaparsanız ağır para cezaları ile karşılaşabilirsiniz. 

1.Turistik yerlerin önünde yemek ve içmek 

Şehir gezisinde karnınız acıktığında nerede yemek yersiniz? Bir çok turist pizza ve soğuk bir içecekle turistik mekanların önüne yemek yer. Ancak İtalya’da tarihi mekanların önünde yeme ve içme kesinlikle yasaktır.  

2.Alkol almak

Özellikle çok fazla alkol söz konusu olduğunda birtakım problemler ortaya çıkabilir. Bu nedenle, Roma'da gece 22 ile sabah 7 arasında halka açık yerlerde alkol içilemeyeceği kararlaştırılmıştır. Sadece barların gece 2’ye kadar alkollü içecek satmasına izin veriliyor.

3. Çeşmede yıkanmak

Sıcak İtalya günleri sizleri her ne kadar çeşmelerde serinlemeye de davet etse, İtalya’nın hiçbir yerinde çeşmede yıkanamazsınız. Bu kural aynı zamanda hayvanlar için de geçerlidir.

4. Roma'da İspanyol Merdivenlerinde Oturmak

2019 yazından beri Roma'daki ünlü İspanyol Merdivenleri'ne oturmak yasak. Belediye meclisi, tarafından bildirildiği üzere, anıtlara yerleşmeyi de yasaklayan bazı yeni kurallar kararlaştırmıştı. Anıtların yanında uygunlukta kontrol edilir. Kurallara uymayanlar 400 Euro’luk para cezası bekleyebilirler. Basamakların üzerinden valiz veya bebek arabası sürülmesine de izin verilmiyor.

5.Yazın kış lastikleri

Yaz aylarında hala kış lastiklerinizle mi dolaşıyorsunuz yoksa dört mevsim lastiği mi kullanıyorsunuz? 16 Mayıs ile 15 Ekim arasında Bella Italia'da belirli kış veya dört mevsim lastikleriyle araç kullanan herkes 419 ile 1.682 Euro arasında bir para cezası beklemeli. Bu, motosikletler hariç tüm motorlu araçlar ve römorklar için geçerlidir. 

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - cristina_gottardi

İlk yorum yazan siz olun

Yaşam Haberleri