Ayrımcılık anaokuluna kadar indi

Ayrımcılık anaokuluna kadar indi

Avusturya'da okullardaki ayrımcılık vakaları, 2017'de yüzde 268 artış gösterdi.

VİYANA - Avusturya eğitim sisteminde her tür ayrımcılığa karşı çalışmalar yürüten Eğitimde Ayrımcılık Karşıtı Eşitlik Derneği'nin (IDB) raporuna göre, ülkede 2017'de, ayrımcılık vakalarında bir önceki yıla oranla yüzde 268 artış yaşandı.

Ülkede iki yıldır eğitim sisteminde, din, cinsiyet, kültür, etnik köken ve benzeri nedenlerle ayırımcılığa maruz kalan öğrenci ve eğitmenlere ilişkin çalışmalar yürüten IDB Derneği, düzenlediği basın toplantısı ile 96 sayfadan oluşan 2017 Avusturya Eğitim Sisteminde Ayrımcılık Raporu'nu kamuoyuyla paylaştı.

Derneğin çalışma prensipleri başta olmak üzere uzman görüşleri, mağdurların anlatıları ve yaşanan hukuki süreçlere ilişkin örneklerin yer aldığı raporda, geçen yıl ayrımcılık nedeniyle 173 vakanın kayıt altına alındığı, bu sayının 2016’da 47 olduğu belirtilerek, dolayısıyla bu vakalarda yüzde 268 gibi ciddi bir artışın yaşandığına işaret edildi.

Avusturya eğitim sisteminde ayrımcılığa en çok yüzde 81 ile ilk, orta ve lise öğrencilerinin maruz kaldığı vurgulanan raporda, ayrımcılığın en çok yüzde 30 ile lise ve ortaokulda yaşandığı, bu oranın ilkokulda yüzde 19, anaokulunda yüzde 5 ve diğer kurumlarda yüzde 19 olduğu bildirildi. 

HABERE YORUM KAT