Merkel, Gezi sorusu karşısında zor anlar yaşadı

Merkel, Gezi sorusu karşısında zor anlar yaşadı

Başbakan Davutoğlu ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Almanya Başbakanı Merkel, Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in sorusu üzerine zor anlar yaşadı.

ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel'e Cizre ve Silopi'de insan hakları ihlalleri yaşandığına ilişkin Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in sorusu üzerine zor anlar yaşadı. Gezi protestoları esnasında Türkiye'ye sert eleştirilerde bulunan Merkel, son zamanlarda tutuklanan gazeteciler ve insan hakları ihlalleri konusunda Türkiye'ye karşı neden sessiz kalındığı yönündeki soruya verdiği cevapta, ilgili konularda bilgi aldıklarını söyledi.

"Demokrasi var, olmasa duramazsın"

Ahmet Davutoğlu ise Deniz Yücel'in soru sormaktan ziyade üçüncü bir başbakan gibi yorum yaptığını ileri sürerek, "Türkiye'de demokrasi olmasaydı, siz bu soruyu soramazdınız. Türkiye, Avrupa standartlarında bir demokrasiye sahiptir" dedi. Öte yandan Sabah gazetesi başta olmak bazı yayın organları, tartışmadan sonra Deniz Yücel'in PKK propagandası yaptığını iddia etti. Gazeteler, bu iddialarını Deniz Yücel'in PKK'lı Cemil Bayık ile yaptığı bir röportajda, Bayık'ın neden düzenli traş olduğunu sormasına dayandırdılar.

HABERE YORUM KAT