'OHAL çok ciddi çözüm kaynağımız oluyor'

'OHAL çok ciddi çözüm kaynağımız oluyor'

Erdoğan, "OHAL çok ciddi çözüm kaynağımız oluyor. Tüm sanayi kesimine seslenmek isterim 7. OHAL dahil bir fabrikada grev söz konusu mu?" diye sordu.

ANKARA - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TBMM'de yapılan 23 Nisan törenleri sırasında yaşanan tartışmalara ilişkin, "Hastalıklı siyasetlerini ülkemizin bu milli bayramını zehirlemek için kullananları buradan şiddetle kınıyorum. Tabi dün baktın ki nasıl olsa Cumhurbaşkanı balkonda oturuyor. Onun burada konuşma yetkisi yok. Veya konuşma hakkı yok. Oradan bol bol sallıyorsun. Bir de edepsizce el kol hareketi yapıyorsun. Sen bu el kol hareketini yaptırmam ya. AK Parti Genel Başkanına belki yapabilirsin. Ama bu ülkenin Cumhurbaşkanına yapamazsın. Dün oradaki gelişmeler bir afet, felaketti"dedi.  

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. 

"7. OHAL DAHİL BİR FABRİKADA GREV SÖZ KONUSU MU?"

OHAL'in tekrar uzatılmasına değinen Erdoğan, "Bay Kemal sen memurdun o zaman OHAL kararları nasıl alınır devam eder etmez bilmezsin. Bu ülkede OHAL ile idare edildiği dönemler bizim OHAL kararlarını uyguladığımız dönemler gibi değildi. O zaman fabrikalar sürekli greve giderdi. Tüm sanayi kesimine seslenmek isterim 7. OHAL dahil bir fabrikada grev söz konusu mu? Şu süreç içerisinde Türkiye'de sanayi durmamıştır. Tezgah bozulacak çünkü. Size bu tezgahı bozdurmayız. Akıl veriyor; 'Afrin'e girmeyin.' Dertleri başka. Bay Kemal biz Cudi'den Kandil'den Tendürek'ten hatta Kandil'den çıkmayacağız" açıklamasında bulundu. 

"MİLLİ VE YERLİ PARAYLA BİRLİKTE KUR OYUNUNU DA BOZACAĞIZ" 

Ekonomiye ilişkin Erdoğan, "Kur üzerinde oynanan oyunların derinliğinin olmadığı her geçen gün daha da iyi anlaşılıyor. Milli ve yerli parayla birlikte bu kur oyununu da bozacağız. Altını belirleyici hale getirmenin de adımlarını atacağız. Bu yıl sonu itibarıyla İstanbul'da 3. havalimanın açıyoruz. Bu yıl sonuna kadar İstanbulumuzda Kanal İstanbul'un ihalesini gerçekleştireceğiz. Boğaz'dan 3 katlı tünelin geçişinin adımları atacağız. 18 Mart Çanakkale'deki muhteşem köprünün ayaklarının temelini attık. Elbette meydanı haramilere bırakmayacak kem söz sahiplerine hadlerini bildirmekten de geri kalmayacağız. Yeni dönemde yürütme yetkileri Cumhurbaşkanına geçiyor ama TBMM yasama konusunda tek yetkili olarak eskisinden de güçlü ve itibarlı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor" dedi.    

HABERE YORUM KAT