Kılıçdaroğlu: Bütün vekil arkadaşlarım bu karikatürü yayımlasınlar

Kılıçdaroğlu: Bütün vekil arkadaşlarım bu karikatürü yayımlasınlar

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bak koydum Twitter hesabına buyur bakalım ne yapacaksın? Bütün vekil arkadaşlarım bu karikatürü yayımlasınlar" dedi. CHP lideri hakkında da cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma başlatıldı.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 ODTÜ’lünün tutuklanmasına gerekçe gösterilen ‘Tayyipler Alemi’ karikatürünü Twitter hesabından paylaşmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmedildiği karikatüre, “Eleştiriye ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve mizahın önüne geçemezsin” notunu düşmüştü.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan darbenin olacağını biliyordu

CHP lideri hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan (TCK 299/1.2 ) soruşturma başlatıldı.

tayyi̇palemi̇.jpg


Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ'de mezuniyet töreni sırasında taşıdıkları pankart nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla tutuklanan öğrencileri anımsatarak şöyle konuştu:

"Bütün vekil arkadaşlarım bu karikatürü yayımlasınlar"

"Penguen dergisinde 13 yıl önce yayınlanan karikatürü taşıyorlar. ‘Neden bunu taşıdınız, cumhurbaşkanına hakaret ettiniz.’ Karikatürü çizen yargılanmış, beraat edilmiş. Beraat kararında şöyle diyor. 'Kişinin düşünce ve fikirleri olumsuz da içerebilir. Önemli olan değer yargılarına ilişkin düşünce ve fikirlerini serbestçe ifade edilebilmesidir. Toplumu etkileme ve ileriye götürme gücüne sahip davacıdır, eleştiriye açık olması gerekir. Bu nedenle karikatürlerin hakaret amacı taşımadığını kanaatine varıldığı' diyerek 13 yıl önce dava reddine karar verildi. 13 yıl önce buna tahammül ediyor 13 yıl sonra edemiyor. Benim Twitter hesabımdan bugün bu karikatür yayımlanacak. Bütün vekil arkadaşlarım bu karikatürü yayımlasınlar. Bak koydum twitter hesabına buyur bakalım ne yapacaksın."

odtu.jpg

ODTÜ mezuniyet töreninde taşınan pankart

HABERE YORUM KAT