Dha İstanbul Bülteni -1 

Dha İstanbul Bülteni -1 

İstanbul'da 2 günlük sokağa çıkma yasağı sonrası ve normalleşme sürecinin ilk gününde sabah trafiğinde yoğunluk yaşanıyor.

1- İSTANBUL'DA "YENİ NORMAL'İN İLK GÜNÜ (1)

İstanbul'da 2 günlük sokağa çıkma yasağı sonrası ve normalleşme sürecinin ilk gününde sabah trafiğinde yoğunluk yaşanıyor.

İstanbul'da hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sonrasında ve normalleşme sürecinin ilk gününde trafik yoğunluğu yaşandı. İşe gitmek için araçlarıyla yola çıkanlar, Haliç Köprüsü'nde ve Anadolu yakasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametinde Altunizade'de trafik yoğunluğu trafik oluşturdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) trafik yoğunluk haritasına göre, 08.00 itibariyle trafiğin yoğunluğu yüzde 35'e ulaştı.

Görüntü dökümü:

-----------------

-15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün görüntüsü

-Trafik yoğunluğu

-Bağlantı yollarında yoğunluk

-Haliç Köprüsü'nden detaylar

-Genel ve detay görüntüler

===================

2- İSTANBUL'DA NORMALLEŞME TAKVİMİYLE BİRLİKTE BALIK TUTMAYA KOŞTULAR

Tüm Türkiye'de koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yasaklanan köprü ve sahillerde balık tutma yasağı gece yarısı itibariyle kaldırıldı. Yasağın kalması ve sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte vatandaşlar Galata Köprüsü'nde balık tutmaya koştu.

koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle köprüler ve sahillerde balık tutmak yasaklanmıştı. 1 Haziran'dan itibaren normalleşme takviminin yürürlüğe girmesiyle birlikte balık tutma yasağı kalktı. İstanbul'da hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesi ve normalleşme takviminin de yürürlüğe girmesiyle birlikte vatandaşlar Galata Köprüsü'nde balık tutmaya koştu. Gece saatlerinde birçok olta balıkçısı Galata Köprüsü'nde balık avladı. Bazı balıkçılar maske takarken bazıları ise maske takmadı. Sosyal mesafeye dikkat ettikleri gözlenen balıkçılar köprü üzerinde yoğunluk oluşturdu. Balıkçılar sabahın ilk saatlerine kadar balık tutmaya devam etti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Balık tutanlar

-Tuttukları balıklar

-Köprü üzerindeki otomobiller

-Genel ve detay görüntüler

=========================

3- İSTANBUL'DA SOKAĞA ÇIKMA VE SEYAHAT KISITLAMASI KALDIRILDI

İSTANBUL, Anlara ve İzmir dahil olmak üzere 15 ilde 2 gündür devam eden sokağa çıkma kısıtlaması ve şehitler arası seyahat kısıtlaması sona erdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul, Ankara, İzmir'inde içinde bulunduğu 15 şehirde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması gece yarısı itibariyle sona erdi. Kısıtlamanın sona ermesiyle birlikte vatandaşlar sokağa çıktı. Kısıtlamanın sına ermesiyle birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile ana yollardan kurulan polis denetleme noktaları kaldırıldı. Ayrıca, gece yarısından itibaren İstanbul, Ankara İzmir gibi birçok il için uygulanan seyahat kısıtlaması da sona erdi. İstanbul'un giriş ve çıkış noktalarındaki seyahat kısıtlaması boyunca kullanılan polis kontrol noktaları da gece yarısından itibaren kaldırıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

- 15 Temmuz Şehitler Köprüsü trafik görüntüleri

- Trafikten genel detaylar

=================

4- BEYOĞLU'NDA ZABITA MASKE TAKMAYANLARI İSTİKLAL CADDESİ'NE ALMADI

İSTANBUL'un da dahil olduğu 15 şehirde sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesinin ardından vatandaşlar İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Caddede önlem alan zabıta ekipleri, maske takmayanları caddeye almadı. Uyarılara rağmen bazı vatandaşlar maskesiz olarak İstiklal Caddesi'ne girdiği görüldü.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında İstanbul'un da içinde bulunduğu 15 şehirde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Kısıtlamanın kalkmasıyla birlikte vatandaşlar Beyoğlu İstiklal Caddesi'ne çıkarak yürüyüş yaptı. Daha önceki günlerde kısıtlamanın sona ermesiyle koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan kararlara vatandaşların uymaması nedeniyle bu defa zabıta ekipleri caddenin girişinde önlem aldı. Maske takmayan vatandaşları uyaran zabıta ekipleri maske takmayanları İstiklal Caddesi'ne almadı. Alınan önlemler rağmen yine de bazı vatandaşların maske takmadan caddede yürüyüş yaptıkları görüldü.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-İstiklal Caddesi'nden detaylar

-Vatandaşlardan detaylar

-Zabıtanın vatandaşlara maske uyarısı

-Maskeli ve maskesiz vatandaşlar

-Genel ve detaylar

=======================

5- SİLİVRİ'DE SEYAHAT KISITLAMASININ KALKMASIYLA TRAFİK YOĞUNLUĞU OLUŞTU

İstanbul'un da içinde bulunduğu çok sayıda il için uygulanan seyahat kısıtlamasının gece yarısı itibariyle kaldırılması sonrasında Silivri'de trafik yoğunluğu oluştu.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alına şehirlerarası seyahat kısıtlaması kararının 1 Haziran'dan itibaren kaldırılması sonrasında İstanbul'un Silivri giriş ve çıkışında trafik yoğunluğu oluştu. Yoğunluk nedeniyle trafik yavaş ilerledi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Trafikten detaylar

===================

6- BAHÇELİEVLER VE GAZİOSMANPAŞA'DA VATANDAŞLAR SOKAĞA AKIN ETTİ

İstanbul'da sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte Gaziosmanpaşa ve Bahçelievler'de vatandaşlar sokağa akın etti. Gaziosmanpaşa'da çay ocağını açan bir esnaf, vatandaşlara çay satışı yaptı

İstanbul'da hafta sonu uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağı gece yarısından itibaren sona erdi. Kısıtlamanın sona ermesiyle birlikte Gaziosmanpaşa'da ve Bahçelievler'de vatandaşlar sokağa akın etti. Kısıtlamayla birlikte normalleşme adımları kapsamında çay ocaklarının açılmasına da izin verilmesi nedeniyle gece saatlerinde Gaziosmanpaşa'da bir esnaf işyerini açarak vatandaşlara çay servisi yaptı. Gaziosmanpaşa 50'inci Yıl Caddesi'ne ve Bahçelievler'de Şirinevler Meydanı'na çıkan vatandaşlar yürüyüş yaptı. Bazı vatandaşların maske taktığı görülürken bazı vatandaşlar ise maske takmadan yürüyüş yaptı. Gaziosmanpaş'da bir esnaf, kısıtlama kararının kalkmasıyla birlikte normalleşme adımları kapsamında açılmasına izin verilen çay ocağını açarak vatandaşlara çay servisi yaptı. Vatandaşlar ise açılan çay ocağında taburelere ve masalara oturarak çay içti.

"3 AYDIR İLK DEFA AÇTIM"

Gaziosmanpaşa 50'incü Yıl Caddesi üzerinde yürüyüş yapmaya çıkan bir kişi, "Sokağa çıkma yasağı bitti, özgürlüğümüze kavuştuk. Maske takmayı itinalı bir şekilde sürdürmemiz gerekiyor" dedi. Çay ocağını açarak vatandaşlara çay satılı yapan esnaf, "Kısıtlamalar bitti. 3 aydan bu yana ilk defa bu akşam açtım. Devlet bize bir çözüm üretecek mi" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Vatandaşlardan detaylar

-Yürüyüş yapanlardan detaylar

-röportajlar

-Çay ocağında oturanlar

-Çay satışlının yapılması

-Şirinevler Meydanından detaylar

-Genel ve detaylar

===================

7- HRANT DİNK VAKFI'NA TEHDİT MESAJI GÖNDEREN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Hrant Dink Vakfı'na e- posta ile tehdit mesajı gönderdiği iddiasıyla adliyeye getirilen H.A. (25), tutuklanması talebiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlikte "Zincirleme şekilde kişinin kendisini bir hale koyması suretiyle imzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit" suçundan tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen şüpheli H.A., Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığına çıkarıldı. Nöbetçi savcı tarafından ifadesi alınan şüpheli H.A, Hrant Dink Vakfı'nın e-posta adresine tehdit içeren yazıyı kendisinin yazdığını kabul etti. Savcılıkça şüpheli H.A'nın hangi avukatı kastettiği soruldu. Şüphelinin avukatı görürse tanıyacağını söylemesi üzerine sosyal medya üzerinden davayla ilgili bazı avukatların fotoğrafları gösterilerek tehdit edilen avukatı teşhis etti. Şüpheli H.A. ifadesinde, Karadağ'da yapılan katliamlara ilişkin izlediği videolara gülücük koyanlara sinirlendiğini, gülücük koyanların vakıf hesabını da takip ettiklerini görünce vakıfa tehdit mektupları gönderdiğini söyledi. Bunun üzerine savcılık, şüpheli H.A.'yı tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan H.A. "Zincirleme şekilde kişinin kendisini bir hale koyması suretiyle imzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KONYA'DAN İSTANBUL'A GÖNDERİLMİŞTİ

Hrant Dink Vakfı'nın e-posta adresine tehdit yazısı gönderilmesi üzerine polis, e-postanın Konya'dan gönderildiğini belirlemişti. Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nce yapılan operasyonda bekar olduğu öğrenilen fayans ustası H.A. gözaltına alınmıştı. Şüphelinin cep telefonuna da el konulmuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Emniyetten çıkışı

-Şüphelinin kelepçeli olarak adliyeye getirilişi

===========================

8- SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA DİLEK HEMŞİRENİN HAYATINI KAYBETTİĞİNİ DUYURDU

Koronavirüse yakalanan ve 34 haftalık bebeği sezeryanla alınan hemşire Dilek Akçabelen hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada acı olayı duyurarak Dilek hemşirenin yakınlarına başsağlığı diledi.

Koronavirüse yakalanan ve 34 haftalık bebeği sezeryanla alınan hemşire Dilek Akçabelen hayatını kaybetti. İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Dilek hemşire, üç yıl önce 28 Nisan'da mobilya tasarımcısı Tansu Akçabelen'le nikâh masasına oturdu. Kovid salgını başladığında 34 haftalık hamile olan ve doğum iznine ayrılan Dilek hemşire, yüksek ateş, sırt ve bel ağrısı şikâyeti ile 11 Nisan gecesi hastaneye kaldırıldı. Nefes darlığı da eşlik edince yatırıldı ve bebeğin kalp atışları zayıflayınca üç gün sonra sezaryene alındı. 2.5 kilo ağırlığında dünyaya getirdiği oğlunu sadece uzaktan, o da birkaç saniyeliğine görebildi. Eşi, kardeşi, anne babasıyla görüntülü konuşma yaptı, bebeğini videoda da gördü. Ancak bir süre sonra durumu ağırlaşan Dilek hemşire, yoğun bakıma kaldırıldı.

SAĞLIK BAKANI KOCA DUYURDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dilek hemşirenin hayatını kaybettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca, "Dilek hemşire aramızdan ayrıldı. Hastalığa, izinli olduğu günlerde yakalanmış, 11 Nisanda hastaneye kaldırılmıştı. Uzun bir mücadele verdi. Maalesef, Covıd-19'a yenildi. Keşke yeni doğan oğlunu daha çok zamanlar görebilseydi. Allah rahmet etsin. Sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Arşiv

-Hastaneden detaylar

==================

9- BAYRAMPAŞA'DAKİ SEBZE MEYVE HALİNE ATEŞLERİ ÖLÇÜLEREK ALINDILAR

KORONAVİRÜS salgını ile mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesi ile birlikte Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali kapılarını açtı.

Polis ekipleri hale gelen vatandaşları, ateşlerini ölçerek ve maske kontrolü yaparak hal içine aldı. Ayrıca hal içindeki anons sisteminden sürekli, sosyal mesafeye uyulması ve maske takılması için anonslar yapıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Hal girişinde polisin vatandaşların ateşini ölçmesi

-genel ve detay görüntüler

=================

10- (Özel) BAYRAMPAŞA'DA KAMYONET TAKLA ATTI: 1'İ AĞIR 4 YARALI

BAYRAMPAŞA O- 3 Bağlantı Yolu'nda bir otomobilin önünde seyreden kamyonete vurması sonucu içinde 5 kişinin bulunduğu kamyonet takla atarak yan yattı. Kazada 1'i ağır 4 kişi yaralandı.

Kaza saat 01.00 sıralarında Bayrampaşa O- 3 Bağlantı Yolu Sağmalcılar mevki Aksaray istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, sürücüsünün adı öğrenilemeyen 34 JA 6478 plakalı otomobil önünde gitmekte olan 34 MA 0069 plakalı kamyonete arkadan çarptı. İçinde 5 kişinin olduğu kamyonet çarpmanın etkisiyle takla atarak yolda yan yattı. Kazada 2'si kamyonette 2'si de otomobilde olmak üzere toplamda 4 kişi yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından, olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

KAZA ANINI ANLATTI

Kaza nedeniyle O- 3 Bağlantı Yolu Aksaray istikametinde trafik tamamen durdu. Uzun araç kuyruğunun oluştuğu kazada, trafik kazaya karışan araçların kaldırılmasının ardından normale döndü. Kaza anında takla atarak yan yatan kamyonetin içinde bulunanlardan biri olan yabancı uyruklu Nuay Kasım, "Biz yolda gidiyorduk, sürücü sağlı sollu gidiyordu. Sonra, bize arkadan vurdu. Başka bir şey görmedim. Çok hızlı gidiyordu" şeklinde konuştu.

Polis kazayla ilgili çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Takla atarak yan yatan kamyonet

-Kazaya karışan otomobil

-Durma noktasına gelen trafik

-Ambulansın kaza yerinden ayrılması

-Kazazede ile röportaj

-Genel ve detay görüntüler

DHA

HABERE YORUM KAT