Hollanda’da camiye çirkin saldırı

Hollanda’da camiye çirkin saldırı

Hollanda’da bir caminin kapısına Kuran-ı Kerim ve Hazreti Muhammed’e hakaret içeren pankart ve maket bırakıldı.

LAHEY - Hollanda’da geçtiğimiz günlerde Hazreti Muhammed’e hakaret eden bir öğretim görevlisi açığa alındı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Olayın ardından, Lahey’deki As Soennah Camisi'nin kapısına Kuran-ı Kerim ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren pankart ve maket bırakıldı. Pankartların sabah namazının kılındığı sırada, kimliği belirsiz kişilerce bırakıldığı öğrenildi.

As Soennah Camisi Yönetim Kurulu Başkanı Abdelhamed Taheri, “Bu sadece camimize yapılan saldırı değil, tüm Müslüman dünyasına yapılan bir saldırıdır” değerlendirmesinde bulundu. Taheri, cemaatin pankartları gördükten sonra korktuğunu ve polisi aradığını aktararak, polisin maket ve pankartları kaldırdığını açıkladı.

aw637881_03.jpg

Sabahtan beri birçok Müslümanın camiye gelerek endişelerini kendisine dile getirdiğini söyleyen Taheri, “Camiye daha önce de yapılan saldırıları yetkililere şikayet etmiştik ancak, bu konunun ‘hükümetin önceliğinde olmadığı’ cevabını aldık” ifadesini kullandı. 

Belediye Başkanı: Utanç verici

Lahey Belediye Başkanı Pauline Krikke, saldırı sonrasında yaptığı basın açıklamasında, “Camiye yönelik yapılan saldırı utanç verici bir eylem. Rahatsız edici pankartın ve maketin yerleştirilmesinin haberini üzüntü ile karşıladım” dedi. Hollanda'da herkesin dinini ya da yaşam felsefesini özgürce kullanma ya da inanma sahip olduğunun altını çizen Krikke, “Lahey'de birbirimize, ancak yasa çerçevesinde ve birbirlerinin fikirlerine saygı göstererek, gereksiz yere zarar vermeden ve birbirlerine zarar vermeden hak etme hakkımız var” ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM KAT