Dha Yurt Bülteni - 16

Dha Yurt Bülteni - 16

Kavgayı ayırırken şehit olan polis memuru son yolculuğuna uğurlandı; Bakan Soylu tabuta omuz verdi

Kavgayı ayırırken şehit olan polis memuru son yolculuğuna uğurlandı; Bakan Soylu tabuta omuz verdi

Bursa'da iki grup arasında çıkan kavgaya müdahale ederken pompalı tüfekle vurularak şehit edilen polis memuru Erman Özcan'ın cenazesi, Orhangazi'deki Gazi Orhanbey Camii'ne getirildi. Buradaki cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa Valisi Yakup Cabolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Bursa İl jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Özcan'ın mesai arkadaşları ve binlerce vatandaş katıldı.Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası şehit polis memuru Özcan'ın cenazesi, cenaze aracına taşındı. Bu sırada Bakan Soylu da bir süre şehidin tabutuna omuz verdi.

Cenazede şehidin eşi Emine Özcan'ı teselli ederek başsağlığı dileyen İçişleri Bakanı Soylu, şehitliğe doğru yola çıkan cenaze aracının ardından, beraberindeki heyet ve binlerce vatandaş ile birlikte yürüdü. Erman Özcan'ın cenazesi, şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

-Süleyman Soylu'nun şehidin tabutunu taşıması

-Cenaze namazından detaylar

-Şehidin eşi ve annesinden detaylar

-Genel detaylar

===================

İzmir'de sağanak; esnaf ilk iş gününde su baskınıyla karşılaştı

İZMİR'de, sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle Bayraklı Sevgi Yolu ile Kemeraltı Çarşısı'nı su bastı. Koronavirüs sonrasındaki normalleşme sürecindeki ilk iş gününde esnaf, su baskını nedeniyle zor anlar yaşadı.

İzmir'de, sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak, çeşitli ilçelerde su baskınlarına neden oldu. Özellikle her sağanak sonrası suyla dolan Kemeraltı Çarşısı, Bayraklı Sevgi Yolu, Konak gibi bölgelerde sıkıntı yaşandı. Koronavirüs salgını tedbirleri sonrasındaki normalleşme sürecinde, ilk iş günlerinde dükkanlarını açan esnaf, su baskınıyla karşılaştı. Bayraklı Sevgi Yolu'ndaki su baskını sonrasında, vatandaşlar yürümekte zorlandı. Esnaf, dükkanının önünü süpürge ve faraşlarla temizledi. Alpaslan Mahallesi 1620/4 sokakta ise etkili sağanak sebebiyle asfaltta göçükler meydana geldi. Bölgede bulunan dağdan gelen yağmur suları sebebiyle sokakta derin oyuklar oluştu.

'5 DAKİKA İÇİNDE SU BASTI'

Bayraklı'da bir kıyafet mağazasında çalışan Sibel Onur, "Burada her zaman bu problemi yaşıyoruz. Normalde nisan ayında olurdu fakat hazırlıksız yakalandık. 5 dakika içinde su bastı. Su bizim mağazamızın girişinde ikinci basamağa kadar geldi ama içeri girmedi. Biz zaten hemen dışarıdaki mankenleri içeri almıştık. Şimdi temizlendikten sonra onları geri çıkarıyoruz" dedi.

Sevgi Yolu'ndaki bir manavda çalışanların karşıdan karşıya geçmek için alışveriş arabalarını kullanması ilginç görüntüler oluşturdu. Çalışanlardan Engin Boran, "Kanalizasyonun yetersiz gelmesi sıkıntı yarattı. Biz biraz yüksekte kaldığımız için sıkıntı yaşamadık. Çileklerimizden bir kısmı suyla gitti. Tezgahın altındaki meyveler zarar gördü. Arkadaşımız yaşlı teyzeleri karşıdan karşıya geçirdi. Su nedeniyle yürüyemediler" diye konuştu.

'İLK İŞ GÜNÜMÜZE BU ŞEKİLDE BAŞLADIK'

Kemeraltı Çarşısı'nda yağmur suları dükkanların içine kadar girdi. Dükkanlardan suları dışarıya çıkaran esnaf, mazgallardan taşan pis suyu temizledi. Çarşıda bulunan Küçük Demir Han'da ise esnaf, hazırda tuttukları yağmur çizmelerini giyerek kovalarla suyu boşalttı. Bazı esnafın ise, dükkanlarının kapısına yağmur sularının girmemesi için bariyer yaptığı görüldü. Konak ilçesinde ise, yolların sularla kaplanması nedeniyle araçlar hareket etmekte zorlandı, trafik sıkıştı.

Yağmur başladıktan 15 dakika sonrasında suyun yükseldiğini anlatan Kemeraltı esnafından Özgür Yılmaz, "Yağmur bir anda bastırdı. Dükkanlara kadar su girdi. 5 dakika daha yağsaydı dükkanların tamamını da su basabilirdi. Bugün ilk iş günümüzdü ama maalesef bu şekilde başladık" diye konuştu.

Kemeraltı'nda gelinlikçide çalışan Semih Sıtkar ise, "Kısa sürede temizleyebildik ama yağmur devam ediyor. Tüm gün burayı temizlemekle uğraşacağız. Ben dükkanımın önüne bariyer yapmıştım. O sayede su içeri girmedi. Şimdi lastiklerini değiştiriyorum daha iyi olması için. Koronavirüs sonrasında ilk iş günümüz bereketiyle geldi, nasip" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------

- Yollardaki araçların suyun içinden geçmesinden görüntü

- Su baskınından görüntü

- Bayraklı sevgi yolundaki esnafın temizliğinden görüntü

- Kemeraltı çarşısı'nda esnafın suları temizlemesinden görüntü

- Dükkanların önündeki sulardan görüntü

- Anons

=======================

At arabalı hırsızlık şüphelisi kadın kamerada

BURSA'nın İnegöl ilçesinde, sokağa çıkma yasağında mobilya mağazasından hırsızlık yapan at arabalı kadın şüpheli, güvenlik kameralarına yakalandı.

Olay, İnegöl ilçesindeki Mahmudiye Mahallesi Mobilya Sanayii'nde, sokağa çıkma yasağının olduğu saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Kapalı olan mobilya firmasının önüne gelen at arabalı kadın hırsız, önce etrafı kontrol etti. Ardından maskesini takan kadın şüpheli, bıçağı ile firmanın brandasını keserek 10 bin TL değerindeki demir profilleri at arabasına yükledi. Yaklaşık 5 dakika boyunca hırsızlık yapan kadın, daha sonra at arabasıyla uzaklaştı. Olaydan bir gün sonra iş yerine gelen Mehmet G., dükkanın zarar gördüğünü fark ederek kamera görüntülerini inceledi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, hırsızın yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

-Güvenlik kamerası görüntüleri

=====================

Çanakkale'de olta balıkçılığı yasağı kalktı

ÇANAKKALE'de, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan olta balıkçılığı yasağı, sona erdi. 2 aydır yasak nedeniyle balık tutamayan vatandaşlar, iskeleye akın etti.

Çanakkale'de, 2 ay önce koronavirüs salgını nedeniyle olta balıkçılığı yasaklandı. 1 Haziran itibariyle başlayan normalleşme adımları kapsamında, olta balıkçılığına ilişkin kısıtlama da kaldırıldı. 2 aydır yasak nedeniyle balık tutamayan vatandaşlar, liman iskelesine akın etti. Sosyal mesafe kurallarına dikkat eden ve maske takan olta balıkçıları, ilk günde birçok çeşit balık tutmanın mutluluğunu yaşadı.

'BALIK BOLLUĞU VAR'

Olta balıkçılığı yapan emekli öğretmen Mehmet Dikici, Balık tutmayı özlediğini söyleyerek, "Koronavirüs nedeniyle uzun zamandır arkadaşlarla görüşmüyorduk, onlarla da bir araya geldik. Bizim kahvehane alışkanlığımız yok. Buraya balık tutmaya geliyoruz. Hem ekmeğimizi kazanıyoruz hem de yiyecek balığımızı yakalıyoruz. Evde durmaktan çok sıkılmıştık. Balık şu anda bol. Balıkta şu anda kıyılama var. Çanakkale'nin her tarafında çipura, mırmır, karagöz gibi her türlü balık çıkıyor. Ben ilk günde karagöz, izmarit yakaladım. Balık bolluğu var" dedi.

Aydın Gürer ise, "Koronavirüs sonrası zevkimiz olan olta balıkçılığına başladık. İki kere attım ve ikisinde de oltamıza balık geldi. Balıklarımız aynı ama biraz daha irileşmiş durumda" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Çanakkale Liman iskelesinden balık tutan vatandaşlardan genel ve detay görüntüler.

-Tutulan balıklardan genel ve detay görüntüler.

-Olta balıkçısı Mehmet Dikici açıklama görüntüsü.

-Olta balıkçısı Aydın Gürer açıklama görüntüsü.

======================

Kadriye teyze günler sonra dükkanını açmanın heyecanını yaşadı

BOLU'da normal hayata dönüş planı kapsamında alınan 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmasının şartlı olarak serbest bırakılmasının ardından, 78 yaşındaki Kadriye Özgören çeyizci dükkanını açtı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart tarihinde alınan 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması kararı sonrası, 45 senedir çalıştırdığı dükkanını kapatmak zorunda kalan Kadriye Özgören, normale dönüş kapsamında kaldırılan yasaklar sonrası kepenklerini açtı. Sabah saatlerinde çeyizci dükkanına gelen Kadriye Özgören, dükkanını temizleyip çalışmaya başladı. Komşuları ile de sohbet eden Özgören, arkadaşları ile hasret giderdi.

EVDE ÇOK SIKILMADIM AMA DÜKKAN DAHA BAŞKA

45 yıldır esnaflık yapan Kadriye Özgören, "Çok mutlu oldum. Evde çok sıkılmadım ama dükkan daha başka. Geldim 2,5 aydır görmediğim komşularımı gördüm. Oturduk kahvelerimizi içtik, sohbet ettik. Şuan çok mutluyum. Dükkanımın temizliklerini yaptım" dedi.

TEMASTAN KAÇINIYORUM

Özgören, "Dükkanda kolonya bulunduruyorum. Maskemi takıyorum. Temastan kaçınıyorum. İnsanlara çok yaklaşmıyorum. Her gelenin eline kolonya döküyorum. Tedbirlerimi alıyorum. Şuanda çok talep yok. İşler durgun ama evde olmadan daha iyi dükkanda bulunmak. Her şeye dikkat etmek gerekiyor. Özellikle bizim gibi yaşlı insanlar dikkat etmeli. Dükkanımı açtığım için çok mutluyum." diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Dükkândan görüntüler

-Kadriye Özgören'den görüntüler

-Röportaj

-Detaylar

=====================

Silifke'de buğday hasadı başladı

MERSİN'in Silifke ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nde buğday hasadı başladı.

İlçe genelinde 122 bin 264 dönüm tarlaya ekilen buğdaydan 30 bin ton rekolte bekleniyor. Çiftçi Hüseyin Güney, "26 dekar arazimde diğer arazilere göre verim güzel. Diğer arazilerde kuzey rüzgarları ile birlikte lodosun esmesi tane kaybına neden oldu. Rüzgarın vurduğu arazilerde verimler düşük. Ama burada verim güzel" dedi

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun ise ilçede yaklaşık 122 bin 264 dönüm tarlaya buğday ekildiğini ve 30 bin ton rekolte beklediklerini kaydederken, çiftçilere bereketli bir sezon diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Buğday tarlasından detay görüntü

-Genel görüntü

-Biçerdöver çalışması

-Üretici Hüseyin Güney röp.

DHA

HABERE YORUM KAT