Almanya'da maske zorunluluğu kalkacak mı ?

Almanya'da maske zorunluluğu kalkacak mı ?

Gelen tepkilerden sonra, Aşağı Saksonya, insidans değerleri düşük olduğunda, perakende sektöründe maske gereksiniminin planlanan kısa vadeli kaldırılması kararını değiştirebilir.

Hükümet sözcüsü Anke Pörksen Cuma günü Hannover'de "Eyalet hükümeti bu konuyu çok ciddiye alacak" dedi. 

Corona kurallarının kısa vadeli gevşemesi taslağı, Hamsin Yortusu'ndan sonraki salı gününden itibaren 35'in altında istikrarlı bir yedi günlük insidansa sahip bölgelerde maskeleme yükümlülüğünün kaldırılmasını öngörüyor.

Pörksen, planların bir gün önce bilinmesinden bu yana, hükümetin halktan ve perakende işçilerinden birçok kritik tepki aldığını söyledi.

Perakende, turizm ve gastronomi alanındaki ilk gevşeme, bir buçuk hafta önce Aşağı Saksonya'da yürürlüğe girdi. Başlangıçta yalnızca devlet vatandaşlarının turizmde bir gece kalmasına izin verme kuralı Yüksek İdare Mahkemesi tarafından Salı günü bozuldu. Pentekost'un uzun hafta sonu için, artık dışarıdan gelen misafirlerin akınına uğruyor, ancak sıkı test yükümlülükleri ve kapasite sınırları var.

Geçtiğimiz birkaç gün içinde, bazı federal eyaletler korona kısıtlamalarının hafifletileceğini duyurmuştu.

Perakendede maske gereksiniminin ortadan kaldırılması, özellikle uzak bir adım olacaktır çünkü maske takmak, mesafenizi korumak ve ellerinizi yıkamak, korona enfeksiyonuna karşı temel koruyucu önlemlerden biridir.

Çoğu durumda, Almanya'da 6 ila 16 yaş arası çocukların gelecekte FFP2 maskeleri takması gerekmeyecek. Federal Meclis, Perşembe akşamı Enfeksiyon Koruma Yasası'ndan ilgili bir yükümlülüğü kaldırdı. Federal Konsey de kabul ederse, gelecekte otobüslerde ve trenlerde, kuaföre giderken veya tıbbi randevularda çocuklar için basit bir cerrahi maske yeterli olacaktır. Her halükarda, altı yaşın altındaki çocuklar genellikle maske gerekliliğinden muaftır.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT