Almanya'da elektrik fiyatlarına zam üstüne zam

Almanya'da elektrik fiyatlarına zam üstüne zam

Korona salgını birçok alanda fiyatların artmasına neden oldu. Almanya’da koronayla birlikte elektrik ücreti rekor seviyede fırladı.

Enerji sektöründe de tüketiciler elektrik için daha fazla ödemek zorunda kaldı. Check24 online sitesinin araştırmasına göre 2020 yılında Alman tüketiciler, 2020 yılında bir önceki yıla göre 900 milyon euro daha fazla yani yaklaşık 37.8 milyar euro elektirik için ödedi.

2016’da 2020 yılında olduğu gibi 127 milyar kilowatt saat elektrik tüketildi. Ancak 2020 yılında aynı kilowatt saat tüketimi için yaklaşık 3 Milyar euro daha fazla ödendi. Yapılan analizde kilowattsaat başına 27 centten 30 cent artış olduğu ifade edildi.

Elektrik ücretindeki artışın sadece koronayla birlikte evde daha çok vakit geçirilmesiyle ilgili olmadığını salgınla birlikte home office uygulamasının etkenlerden biri olduğunu ifade ederke elektriğe yapılan vergi zammı ve elektrik üretimindeki masrafların artmasının da önemli rol oynadığı açıklandı.

Federal Enerji Ağı 2020 yılında tüketilen enerjinin dörtte üçünün özel kullanım olduğunu kaydetti. AB kıyaslamasında ise Almanya, Danimarka ve Belçika’yla birlikte AB içinde özel tüketimde elektrik ücretinin en yüksek olduğu ülkeler arasında yer aldı.

 

KAYNAK: HÜRRİYET

FOTOĞRAF: HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT