Almanya 40 dereceyi görecek

Almanya 40 dereceyi görecek

Almanya'da bu hafta çok sıcak olacak. Çarşamba ve özellikle de perşembe günü, hava sıcaklığının 40 dereceyi görmesi bekleniyor.

BERLİN - Almanya'da yaşayanları çok sert bir sıcaklık dalgası bekliyor. Uzmanlar ülkede hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıkmasını bekliyor.

Sahra Çölü'nden gelen sıcak hava akımı, İspanya, Güney Fransa, Belçika, Hollanda, Lüksemburg ve ardından da Almanya'da etkili olacak.

Sıcaklıkların pazar günü 31 derece, pazartesi günü 35 derece, salı günü 36-38 derece arası, çarşamba günü 38-40 derece arası ve perşembe günü de 37-40 derece arası olacağı tahmin ediliyor.

Havanın 40 derece ve üstüne çıkması ise yüzde 50 ihtimal olarak hesaplanıyor. Almanya'da hava durumunun bugüne kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık olan 40,3 derecelik rekorun kırılabileceğini belirten uzmanlar, aşırı sıcaklıklara karşı vatandaşları uyardı.

Mecbur kalmadıkça evden çıkmayın

Uzmanlar, özellikle yaşlı ve hamile vatandaşları, mecbur kalmadıkça evden çıkmamaları yönünde uyardı.

Bazı bilim adamları sıcaklık artışlarının iklim değişikliğinin sonuçlarına bağlıyor. Meteoroloji uzmanları, 2100 yılına gelindiğinde, ülkede bugüne göre 4 kat fazla aşırı sıcak günler yaşanacağını öngörüyor.

HABERE YORUM KAT